Young designers – Gustaf Lekholm

Jag träffade och pratades vid med Gustaf Lekholm under Formex. Han är utbildad industridesigner vid Konstfack i Stockholm och har designat en unik lampa. Den lampan som inte är genomskinlig kommer att bli mera vit i framtiden och är framtagen med tanke på glödlampans förbud.

”Taklampan består av 30 identiska delar vilka hålls samman med hjälp av gummiband. Till skillnad från andra lampor i denna kategori har detta förslag dubbelkrökta ytor vilket varit möjligt tack vare vakuumformning. Samma produktionsmetod används bland annat inom livsmedelsbranschen för att tillverka förpackningar.

Delarna är staplingsbara vilket gör att kartongen kan göras väldigt kompakt. Andra egenskaper som en minimal materialåtgång och att plasten är återvunnen bidrar också till att minska miljöpåverkan. Tillverkningen sker i Sverige.”Foto: Sandra Stenberg – inspireramera.se samt pressbild Formex

0 thoughts on “Young designers – Gustaf Lekholm

  1. Läckert! Alltid bra när folk tänker lite extra på miljön. Men inte skulle jag vilja ha en här hemma… :)KramPs: Tack för att du tyckte till om fönsterfärg inne hos mig! Uppskattar att höra dina synpunkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s