Mys i höstmörkret

Tänk vad mysigt att komma hem och mötas av ett härligt sken från en eldkorg. Jag äger en själv i väntan på att vi skaffar hus. Förhoppningsvis jag får använda mig av den nästa vinter! Det finns eldkorgar lite överallt från Coop till Röshults.

I helgen är det Halloween som ni säkert redan vet. Visste ni att den tradition ursprunligen kommer från Irland som senare spreds sig via kelterna till USA? Det hade jag själv ingen aning om. Tur att Wikipedia finns!

Hur kommer du att fira Halloween i år? För oss blir det en trerättersmiddag med goda vänner som avrundas med en härlig skräckfilm.

Ha en trevlig helg!


Foto: Röshults

0 reaktioner på ”Mys i höstmörkret

  1. Jag önskar verkligen att jag hade en bra plats att ha en eldkorg på här hemma. Vi har en i vårt sommarhus och det är jättemysigt att tända den sena sommarkvällar. Jag hade den i stan ett tag men det luktade som om det brunnit både hos oss och grannen…Ha en fin helg!

  2. Det låter som om ni kommer att få en trevlig kväll, tyvärr har vi inga speciella planer, både jag och maken ska jobba hela helgen. Men lite god mat och massor med tända ljus blir det nog ändå!

  3. Ja den där är riktigt snygg, frågan är bara om det är kul med allt skräp från veden på golvet under den? Min mamma har en gammal kopparbytta som vedkorg, men den är sjukt tung istället.Jag gillar att klä ut mig, men i år blir det inte så mycket av med det. Jag ska till kyrkogården och tända ljus istället. Det brukar vara väldigt mysigt där med alla lyktor…Trevlig helg!

  4. Camilla:De funkar inte alls i en lägenhet eftersom man måste ha en trädgård för att kunna ha dem tända. Har min nedpackad i kartong i väntan på hus.Fröken Kumlin:Det är inte en vedkorg utan en eldkorg. Man har de ute i trädgården, fyller dem med ved och tänder på. Det är verkligen mysigt!

  5. Svar: Haha ja nu ser jag ju det. Tänkte lite för snabbt där. De är jättemysiga, min faster har nå liknande.De oranga sakerna ska vara i köket (när renoveringen som aldrig blir klar är färdig).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s