Gästbloggare – Jannice Wistrand

Hej på er alla ”Inspirera mera bloggläsare”. Det är en ära för mig att få gästblogga på Sandras fantastiska blogg, som jag själv inspireras av och som jag läser dagligen. Jag heter Jannice Wistrand, bor med min man och katt i ett sekelskiftshus söder om Helsingborg. Jag är i grund och botten civilekonom men för några år sedan bytte jag karriär från marknadschef till  egen företagare som Inredare och Feng Shuikonsult, samt Färg- och Stilrådgivare. Nej det var inget lätt beslut må ni tro, men så här i efterhand, ett mycket klokt beslut J

Min övertygelse är att vi påverkas av färg och form och att samspelet mellan den yttre miljön och den inre känslan ger ett ökat välbefinnande.  Idag letar människor mer än någonsin efter sätt att må bra, som en motvikt till all teknologi och stress som vi översköljs med. Vad man kanske inte tänker på är att börja från basen, hemmet, där grunden till vårt välmående ligger. Våra hem är en spegelbild av oss själva, så om våra hem lider, gör vi det också. Så en fråga jag tycker är viktig att ställa sig – Trivs du med din spegelbild? Har du det hem som du önskar? Har du den ordning omkring dig som du behöver för att kunna leva enkelt, och värdesätter du de saker du omger dig med? Feng Shui är så mycket mer än möbler och tillhörigheter, det är ett sätt att tänka.

Feng Shui har funnits i över 3000 år och är en gammal österländsk lära. Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss – färger, former, material, möblering och energifält. När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra.  Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetet använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå ett harmoniskt hem.  Praktiska exempel kan vara:

Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande.
Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
Genom att balansera högt mot lågt, rufft mot mjukt, kantigt mot ornamenterat  kan vi få den harmoniska balans som ögat söker.
Med hjälp av de 5 elementen eld, jord, metall, vatten och trä  – får vi en inredning i balans – då harmoniska och vackra platser alltid är representerade av alla elment.
Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

Många tror att man måste slänga ut allt man äger och har för att sedan börja om från början. Det behöver man inte alls göra. Inget är vackrare än ett hem som speglas av personlighet och känsla.  Huvudtanken med Feng Shui är att skapa en vacker miljö –  oavsett stil. Syftet är att hitta balansen mellan människan och dess omgivning. Att omge oss med saker vi tycker om, att förenkla våra liv med smarta förvaringar, skapa grundtrygghet i inredningen och att bli medvetna om de yttre intryck vi utsätts för dagligen – Det om något, skapar ett ökat välbefinnande!

Tack för ni tog er tid och läsa mitt inlägg! Hoppas det fick er att fundera lite djupare på det här med färg och form. Och förresten, ta en vända där hemma! Omger ni er med saker ni bara tycker om? Vad har ni satt för standard i era liv? Har ni framme den där vasen för att ni fått den av svärmor som köpte den när hon var i Spanien sist, med tron om att hon kanske skulle bli sårad om den gavs bort till någon som kanske uppskattar den mer? Eller den där torkade brudbuketten? Var inte den vackrast den dagen ni gifte er och den var fylld av liv? Minnena bär vi inom oss, inte i döda ting.

Är du nyfiken på mer läsning om Feng Shui har jag en Feng Shui skola på min blogg www.addsimplicity.blogspot.com På min blogg har jag även dagliga inlägg där jag alltid utgår från ett Feng Shui perspektiv.

Balansera Mera 😉

Jannice

8 reaktioner på ”Gästbloggare – Jannice Wistrand

  1. Hej, har försökt fixa förvaring här hemma så gått de går men blir aldrig nog när man har vinterkläder, skor och ett barn med tusen olika kläder tänkte om du hade något bra tips på bra förvaring som inte tar plats men ändå rymmer och döljer bra tycker att ikeas lösningar redan är använda och inte nog.

  2. Hej Jannice! Jag såg ditt reportage i sköna hem och undrar var den svart och vitrandiga mattan i matrummet kommer ifrån?
    Med vänlig hälsning, Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s