Designutmärkelse

Förra veckan var vi även på designutmärkelse på Arkitetmuseet här i Stockholm. Tyvärr kom vi dit senare under kvällen så vi missade underhållningen av bandet BASE23, samt utdelningen av utmärkelsen som gick till Björn Kusoffsky. Vi hann däremot vara med på minglet som hölls på Café Blom och det var riktigt trevligt.

DesigNu är FormMuseets vänners utmärkelse för samtida svensk form. I år var utmärkelsen utformat av David Taylor. Prisutdelaren var Prinsessan Christina, som även invigde årets utställning av de nominerade.

Dessa var de nominerade:

Konsthantverk: Vallmolampan av Eva Davidsson
Grafisk Form: Konstbiennalen Venedig 2009 Stockholm Design Lab, design Björn Kusoffsky.
Industridesign: Pacemaker av Tonium, design No Picnic
Möbelformgivning: Tivoli av PP Möbler, design Fredrik Mattson
Mode: Couture-kollektionen Shoerapair by the no av Fifth Avenue Shoerepair

Juryns motivering:
Björn Kusoffsky och Stockholm Design Lab har med självklarhet och elegans skapat en grafisk identitet för Konstbiennalen i Venedig 2009. Med element från flaggor har man skapat ett system som reflekterar temat ”Making Worlds”, håller ihop aktiviteterna, leder publiken och samtidigt är ett eget konstnärligt inslag på plats i Venedig. En symfoni med variationer som dyker upp i kataloger och annonser, på affischer, skyltar och fasader. Ett av årets största internationella prestigeuppdrag med en given plats i ett framtida formmuseum.

0 reaktioner på ”Designutmärkelse

  1. Visst är det trevligt att få gå på sådana arrangemang. Träffa människor i samma bransch och skapa kontakter, utbyta erfarenheter och tankar :)Jag är inte så lite avunsjuk på dej just nu ;)Kram kram

  2. Besök min blogg, och läs om mitt liv och min vardag, men mycket mer skoj..Mitt mål är att en dag kliva över Kissie, men vara den snälla och goda förebilden för mina läsare.Mitt motto är L♥ve the life.Hoppas vi ses på min blogg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s