Gästbloggare – Hemtrender

Känns jätte kul att få gästblogga här på Inspirera Mera och hos mysiga Sandra. På bloggträffen FormForum för några månader sedan delade jag rum på hotell Avalon med denna norrländska goá tjej och jag läser flitigt hennes blogg!

Mitt inlägg blir en liten personlig rapport från mitt besök på Stockholm Furniture Fair nu i februari:

Allra först besökte jag givetvis Paul Smiths monter. Han var hedersgäst på mässan och gjorde ett besök och föreläsning på tisdagen som jag tyvärr missade. Men jag pratade med flera som hade lyssnat på honom och de sa att han var otroligt inspirerande! Själv fick nöja mig med ett besök i montern. Fotokollaget nedan har Paul Smith satt ihop från foton han själv fotat världen över. En annan del av montern bestod av många märkliga prylar han fått skickat till sig, från en och samma beundrare, det var massa märkliga prylar som sopkvast och prydnadsaker. Hmm.

Marimekkos monter var full av färgsprakande textilier och de visade bland annat de nya färgerna på Unikko tyget som går i lila, blått och grått. Lena Levin som jag pratade med berättade också att tyget med isbjörnarna skapades som en tankeställare till vad världen och klimatet är påväg mot. Måste isbjörnar tvingas leva bland blommor och blad i framtiden…?

Även italienska Moroso´s monter var färgglad, den kändes mer eller mindre gigantisk och var fylld med galna färger! Sofforna var väldigt roliga med tyger som gav intrycket av dels en soffa med kuddar och en med ett vitt tyg som såg ut att bara var svept över. Kanske inte syns så bra på fotona men de var väldigt tuffa och den vita soffan var man verkligen tvungen att gå fram och känna på för att inse att det var tyget som gjorde soffans intryck.

Den egentliga anledningen till mitt mässbesök var att att jag stod i Mr Perswalls monter för att presentera företaget. Doodleväggen som var monterns mittpunkt fylldes snabbt under mässans fem dagar med en massa kreativt klotter. Bland annat fanns där en autograf från Paul Smith och klotter från EcoBorås tapeters designchef. Men också många, många studenter från hela världen och fler därtill bidrog till den kreativa skapelsen. Vi ville helt enkelt med klotterväggen visa hur enkelt man kan skapa sina egna tapeter och det var riktigt kul att se alla släppa loss sin fantasi!

Med de orden TACKAR jag för mig denna gången och hoppas att ni alla bloggläsare och bloggskrivare får en underbar och inspirerande vår. Tack för mig!


Ett stort tack till Jenny som ställde upp och skriva rapport från Möbelmässan. Hennes fina blogg hittar ni här!Foto: Jenny – Hemtrender

0 reaktioner på ”Gästbloggare – Hemtrender

  1. Som jag sagt tidigare så är jag grymt avundsjuk på alla som får åka på mässor kors och tvärs. Det är ju inte allt som kommer med i de artiklar och inlägg som skrivs, jag vill hemskt järna se allt med egna ögon, först då kan jag känna att jag fått hela upplevelsen.Så om ni har/får möjligheten att åka på en mässa eller en utställning TA den då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s