Hemma hos Emil

Jag har gjort mitt allra första hemma hos-reportage! Emil var snäll nog att låta mig komma dit med kameran och ta kort på hans fina lägenhet (Tack Rickard för initiativet och tipset!).

Vill du vara med och inspirera med ditt hem så får du gärna maila bilder på ditt hem till mail@inspireramera.se. Bor du i Umeå eller Piteå-trakterna och vill att jag kommer och fotar ditt hem så får du gärna maila du också.

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 29år och jobbar som möbel/inredningssnickare i Umeå på ett litet företag som tillverkar specialsnickerier på beställning. Det är ett kreativt jobb där jag inspireras och får känna skaparglädje samtidigt som det krävs att man har bred materialkännedom och kan hitta på egna lösningar. Det gör att jag trivs bra och känner att jag helatiden utvecklas.

Jag bor i en liten lägenhet på 50m2 och det är här mitt intresse för inredning får utlopp. Trots att det är liten yta så ser jag ofta nya möjligheter och saker som jag vill förändra. Jag tänker inte att det ska bli ”klart” utan jag trivs med att hemmet är i ständig förändring.

Ett stort intresse är att resa mycket och det har inspirerat mig på många sätt. Jag försöker alltid få med mig någon sak hem som får bli en del i min inredning. Det gör att den blir personligare, ibland känns det som att den är en del av mig själv.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Min egen stil är jag egentligen lite osäker på, det går lite i vågor vad jag tycker om och vad som känns rätt. Hemma har jag har försökt få till en skön mix som jag vill ska väcka någon typ av känsla för mig och för de som kommer på besök. Stilrent möter färg, egentillverkade möbler blandas med nytt och gammalt. Det ska kännas personligt och levande, vara praktiskt och ha en liten släng av humor.

Jag har satsat mycket på bra belysning för den ser till att skapa den rätta atmosfären. Jag tycker att inredningsstilen speglar mig själv som person.

Vad kommer att bli ditt nästa inköp?
Om jag får önska så blir det shell chairs och ett bord av Börje Mogensen men det är inte så lätt att få tag på idag.

Vilken är din favoritpryl och varför?
Det måste vara min 12 armade lampa som jag fått av min mormor. Hon köpte den i en butik i Lycksele på 60talet. Jag gillar designen och att den har en historia. Jag vet inte vad det är för tillverkare och jag har aldrig sett den någon annanstans. Den har ett stort personligt värde och kommer alltid att följa med mig.

Foto: ⓒSandra Stenberg – inspireramera.se

0 reaktioner på ”Hemma hos Emil

 1. Åhh va spännande med hemma hos, värkligen kul med ett lite udda hem som första inlägg. Jag gillar när man tänker utanför ramarna, men det är nog inte alla som skulle kunna leva med ett flerfärgat kök, jag är ialla fall imponerad :)kram kram

 2. Jättekul med dessa repotage:))Så fint det var här!Jag gillar extra de tapetserade möblerna.(Tapet-tokig som jag är;)Önskar dig en bra Helg!kramis

 3. Det var verkligen jättefint. Jag gillar när folk vågar använda färg som han har gjort i köket! Lampan var också jättesnygg, men jag föll mest för kuddarna i soffan, de såg jättemysiga ut :)kram /iris

 4. Jätteskoj med hemma hos-reportage!! Vilka mumsiga receptböcker han har, den där Emil. 😀 Ja fågelbordet du sucktar efter är det absolut snyggaste, jag håller med, tillsammans med det runda fågelbadet. Kan man spänna fast nån av dem utan för fönstret på andra våningen tror du?? 🙂 Må så gott. Kram.

 5. Hej!Ja, det har varit en otrolig resa!! Och jag kan varmt rekommendera det! =)Hur långt har ni kommit i husbyggarprocessen?Lycka till!Kram Anna

 6. Vilken fantastisk lägenhet Erik har! Jag gillar speciellt det färgglada och lekfulla köket och så gillar jag hans sätt att utnyttja tapeter och dekorera möbler med dem. Sandra, det här får du göra till en vana, fler "hemma hos" reportage tack! Det här gjorde du riktigt bra!Trevlig helg

 7. Kul att få lite fakta om dig:)Vilket vackert/annorlunda hem! Köket var ju färgstarkt skulle man kunna säga :)Kram Therese

 8. Kul att få se hur andra bor.Ett härligt och inspirerande hem.Sovrummet var jättefint.Gillar den lysande handtaget!kram på dig Sandra och hoppas du får en fin helg!

 9. Vilket underbart personligt hem! Så kul att se killar som intresserar sig för inredning och deras resultat. Köket är ju supercoolt och verkligen vågat. Jag gillar!

 10. Vilket superinlägg! Lägenheten var jättefin, speciellt köket. Jag kan verkligt beundra folk som vågar ta ut svängarna lite, här hemma blir det ofta alldeles för safe. Denna kategori tyckte jag väldigt mycket om. Mera!

 11. Kul och annorlunda hem! Köket var dock lite för färgglatt för mig men det är kul när det finns dom som vågar. Jag fastnade särskilt för den tolvarmade lampan och TV-bänken.Fortsatt trevlig helg!Kram Irene

 12. Köket är underbart och gör en lycklig, färgerna är som en resa i en Tim Burton film. Emil jag hopppas att du inte bangar på att fullfölja planen på ett färgglatt badrum. 😀 Multicoulorfogar är framtiden.See ya.

 13. Säger bara en sak: DETTA ÄLSKADE JAG !! WOWtill personer som vågar sticka ut och som framförallt VÅGAR testa nya saker. Flerfärgade köket gick direkt in på min favvolistan. Kanonsnyggt !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s