Underbar förändring!

Idag är det som sagt premiär för kategorin Renoveringar! Här kommer jag samla före- och efterbilder på renoveringar stora som små. Först ut är tjejen bakom It´s a house, titta och njut!

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 28 år och tillsammans med min själsfrände och sambo har jag ett underbart litet busfrö till dotter på snart 2 år. Jag jobbar som språklärare och när jag inte jobbar går större delen av min tid åt till vårt livsprojekt – att förvandla ett fult gammalt hyreshus till vårt drömhus!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Oj, va svårt jag vet inte om jag har någon speciell inredningsstil, men jag inspireras mycket av gamla skandinaviska herrgårdar och gillar att fynda på loppis och auktion och ge gamla saker nytt liv. Men det moderna och nutida är lika välkommet bara den rätta känslan för föremålet eller möbeln infinner sig.

Vad hade du för tankar då du köpte huset?
Vi hade precis börjat prata om att köpa hus när huset, som då var ett fult senapsgult och brunt hyreshus med igenvuxen trädgård, blev till salu. Vi hade egentligen två kriterier nämligen att det skulle ligga nära vatten och ha en stor trädgård och eftersom båda kriterier uppfylldes med råge spelade det ingen roll att i princip allt annat var fel, magkänslan var den rätta.

Vad blir nästa renoveringsprojekt?
Just nu håller vi på för fullt med ett badrum och sovrum.  

Har du något tips att ge andra som funderar på att renovera?
Ja att se det som ett intresse och en gemensam hobby några år framöver, att fota mycket, man glömmer snabbare än man tror och det är en stor belöning att få sätta sig och jämföra före/efter bilder efter en lång tids slit.

0 reaktioner på ”Underbar förändring!

  1. Men vad kul med ett inslag om renoveringar. Riktigt kul att få se det här hemmet. Jag är djupt imponerad över jobbet som läggs ner på renoveringen, och så himla snyggt det blir. Ha en finfin helg, Sandra.Kram

  2. Vilket projekt!Det kommer bli super när det är färdigt. Värkligen. Lycka till och hoppas att orken räcker hela vägen :)Värkligen kul kategori dessutom ;)kram kram

  3. ååh! Va roligt o se renoveringsbilder.. Verkligen inspirerande.. Jag skulle vilja sätta igång här hemma direkt.. Men varken tiden eller pengarna räcker till till allt som jag vill göra.. :-S Jätte kul iaf… himla snyggt blev det oxå… :-DKram Camilla

  4. Jag är sjukt imponerad över förmågan att se potentialen i det senapsgula huset från början… jag hade nog vänt och gått redan när jag såg eländet. Nu är det enormt snyggt, ser ut som en riktig herrgård. Jag är imponerad.

  5. Åh, det där huset hittade jag & J till för ett tag sedan och vi brukar kika in där för att peppa oss själva iruckelrenoverandet! 🙂 De är superduktiga!

  6. Har följt henne blogg ett tag och är verkligen imponerad av projektet. Renoveringsbudgeten måste vara enorm då vi också har renoverat i stort sett hela vårt hus så jag är väl insatt i vad saker kostar. Detta huset är dock mycket större och jag imponeras över hur de orkar med småbarn…/Änglahår

  7. Alla: Jag håller med, vilket projekt och vad fint det har blivit!Tess:Vad roligt att du gillar kategorin. Ja deras hus kommer verkligen bli fint då de är färdiga. Redan nu har det blivit stor skillnad.Camilla:Ja visst blir man inspirerad? Jag skulle gärna göra om, men nu bor vi ju i studentlägenhet så våra händer är bundna.Camillas nya hem:Jag är också mållös, vilken förvandling det har blivit!Kristina:Det hade nog jag också gjort. Håller med att det är otroligt duktigt att kunna se skönheten bakom den senapsgula fasaden.Njut i din trädgård:Vad roligt att du gillade reportaget.Milas Rum:Så härligt att höra! Fler reportag är på gång.Jo:Vilken härlig inspirationskälla! Dahlarna:Jo det är riktigt imponerande!Jenny:Det håller jag med om. Det är svårt att tro även om man ser före och efter bilderna att det är samma hus.Fröken Kumlin:Oja det är underbart att se. Man blir verkligen inspirerad!Fia:Ja det har du rätt i!Jessica:Jajamen, fler är på väg!Cornelia:Jag hade nog missat det helt tyvärr. Tycker det är modigt att ta på sig ett sådant projekt. Kan tänka mig att det är otroligt tillfredställande att ställa iordning och renovera det precis som man vill ha det.Änglahår:Det är jag också. Hennes tips tycker jag är bra för att orka med det hela.Proforma:Lyxigt, vad skönt att leja bort det och inte behöva bo i allt damm.Maria:Härligt att höra! Det verkar som att kategorin har blivit riktigt populär.

  8. Otroligt inspirerande…Vi har precis börjat resan med renoveringen av vårt 1920-tals hus och detta var extremt inspirerande!Ser fram emot fler. Tack!!Trevlig söndag./ Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s