Samlade pressreleaser

Med tanke på att många av er inte gillar ständigt uppdaterade pressreleaser så har jag samlat de senaste och de intressantaste i ett inlägg istället. Tanken är att göra detta cirka en gång i veckan, vad tror ni om detta?

Först ut är LampGustafs nya taklampa Stitch som man kan brodera efter eget önskemål. Lampan kommer till butik den 20:e maj och kommer att finnas i tre storlekar. Till varje lampa ingår ett startkit med stoppnål och garnnystan i flera olika färger. På lampgustaf.se kommer det att finnas inspiration, länkar till färdiga mönster, möjlighet att skapa egna mönster, ladda upp bilder m.m. Allt för att göra det så enkelt och roligt som möjligt att skapa en unik lampa.


Foto: LampGustaf

Svenskt Tenn har kommit ut med eldskärmen CPB 2101 som är designade av Prins Carl Philip. Priset för eldskärmen är 13 500 kronor och säljs exklusivt på Svensk Tenn. Eldskärmen föreställer slottet Tre Kronor i siluett och är tillverkad i gjutjärn med mässingsdetalj på Lyrestads gjuteri för Svenskt Tenn.

– Eldskärmen blir en slags teaterkuliss med historiska referenser. När elden brinner bakom skärmen återspeglas dramatiken kring slottet Tre Kronor, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Inspiration till formen kommer från dekorativa kopparstick av Tre Kronor. I valet av material har formgivaren bland annat inspirerats av Nävekvarns Bruk, som tidigare tillverkat formgivaren Anna Petrus braslejon i gjutjärn för Svenskt Tenn.


Foto: Svensk tenn

Bya-sten Econox är en ny generation marksten från Starka Betongindustrier som inte bara ser vacker ut i trädgården. Den renar även luften vi andas. Deras marksten innehåller titandioxid som aktiveras när solens UV-strålar träffar plattorna. Då startar en så kallad fotokatalytisk process vilket sänker halten av kväveoxider och organiska föroreningar i den omgivande luften.

Hur stor reduktionen blir beror på den belagda ytans storlek men även på faktorer som solljusets intensitet, vind, luftfuktighet, nederbörd och temperatur. Reaktionen upprepas och plattornas effekt kvarstår så länge ytan hålls ren. Restprodukten blir ofarliga salter som sköljs bort av regnvattnet.

– Bya-sten Econox är utvecklad för den miljömedvetne konsumenten som inte vill göra avkall på design eller kvalitet. Plattorna är minst lika slit- och frosttåliga som traditionella produkter. I dagsläget finns ingen motsvarighet på marknaden, säger Jan Lang, produktchef på Starka Betongindustrier.

I Italien har den här tekniken använts på vägar, parkeringsplatser och trottoarer i några år. Bland annat på Ikea i Milano där hela personbilsparkeringen består av luftrenande betongplattor. Italienska fälttester visar en reduktion av kväveoxider i inandningsluften med 20-40 procent. Vägbeläggningsförsök har även utförts i Antwerpen med goda resultat. Just nu pågår ett test i centrala Malmö på en yta av cirka 300 kvadratmeter där man mäter vilken effekt plattorna har på inandningsluften. Spännande eller hur?


Foto: Starka

0 reaktioner på ”Samlade pressreleaser

  1. Det där måste vara de mest genomtänkta och smarta bya-stenarna nånsin! Jag ska ju till Malmö över påsk, måste nog leta reda på de där stenarna och kolla om de verkligen håller allt de lovar. 😉 Kram.

  2. "Svenskt Tenn har kommit ut med eldskärmen CPB 2101" Haha, vilket catchigt namn som verkligen sätter sig i minnet 😉 men fin var den, läste först morgontrött och slarvigt och trodde att det var en LAMPskärm men bilden förklarade saken.Vad tror ni om lördag, dinner and a movie? Eller rättare sagt, lite slavgöra and dinner? Vill vill vill hinna klart Blå innan dess, sliter maniskt ner tapeter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s