Renovering hos Maria

Maria är en tjej som jag gått i skolan med från lekis till 9:an, sedan dess har vi tappat kontakten, men nu har det visat sig att vi delar samma inredningsintresse. Om jag inte minns helt fel så tror det var en artikel om mig i Piteå tidningen som gjorde att hon hittade min blogg. Tänk vilka möjligheter bloggandet för med sig!

Maria har tillsammans med sin sambo renoverat deras sovrum på ett lite annorlunda och läckert sätt. Vill du se mer bilder så kika gärna in på hennes blogg.

Bakgrundsfakta:
Den brun/beige-mönstrade tapeten som satt där är så vitt vi vet original från när huset byggdes 1960. Vi behöll en fondvägg av den (som ursprungligen satt i hela rummet) när vi gjorde om i samband med inflyttningen för drygt två år sedan. Men varken jag eller Rickard blev någonsin riktigt nöjda med det så till slut beslöt vi oss för att den fick ryka.

Istället spacklade vi väggen ”slarvigt” med en blandning av vanligt spackel och golvspackel (för att få rätt nyans) och avslutade med två lager golvlack på det för att få en tåligare yta. Resterande väggar målades vita (S 0500 N). Sedan tog vi även bort 3 garderober i ena hörnet av sovrummet för att få mer rymd. Detta gjorde enorm skillnad för storlekskänslan av rummet då vi som synes har en rätt utrymmeskrävande säng.

Tack Maria för att du ville vara med!
Har du gjort en renovering, stor som liten, som du är nöjd med så tveka inte att höra av dig till mig. Skicka bara ett mail till mail@inspireramera.se


Foto: Maria

0 reaktioner på ”Renovering hos Maria

  1. Men åh vad kul, jag visste inte att hon hade en blogg =)Måste kika in där senare ikväll!Vad fint de har gjort,helt i min smak.Hoppas allt är bra med dig, själv sitter jag och skriver på min jäkla rapport idag =)Vi får höras!Kram Rebecka

  2. Ojoj, ändå har vi inte hunnit alls så långt som jag önskar! F måste ju slipa och måla taket i barnkammarn eftersom det är bad mojo for the baby, men han är lite seg 😉 När det är klart kan jag måla väggarna. Nu är grillen påfjuttad igen! Lax, halloumi och potatis ska grillas idag. Mums..

  3. Kul förvandling! Kan tänka att det är spännande med gamla tapeter som är så välbevarade men att det är svårt att få det som man skulle vilja ha det. Kram Jenny

  4. Vilken härlig säng !!!Jag kan irritera mig på att vi har snedtak på hela övrevåningen. Går inte att ha höga gavlar eller en sån där fin stomme 😉 Men man kan ju inte få allt!Det är kul att få se hemifrån andra , fortsätt med det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s