Det där med trädgård

I ärlighetens namn så brukar mina växter inte ha så stor chans att överleva. Det är inte alls medvetet, det bara bli så. Trots detta så har jag blivit mer och mer sugen på att odla lite grönsaker och ha några fina blommor till det kommande huset. Givetvis så siktar jag på väldigt lättskötta blommor till en början.

Fast ju mer jag planerar vår kommande trädgård desto mer inser jag hur lite man kan och jag vet knappt var man ska börja. Det är som att en ny värld har öppnat sig, med helt nya termer och tankesätt. Finns det någon bra trädgårdssida, bok eller blogg ni kan tipsa mig om?

Tack föresten för tipsen om vilka lättsköta blommor (exempelvis penseér, pelargoner och petunior) vi kan ha på den blivande balkongen. Förhoppningsvis hinner vi hitta en lägenhet innan sommaren är över.

Ha en trevlig helg!


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Det där med trädgård

  1. Det är verkligen inte lätt! Man har en bild framför sig hur man vill att det ska se ut, men man glömmer bort att vissa ska inte ha för mycket sol, vissa ska vattnas flera gånger om dan osv osv.. Så det är inte alltid man kan ha dom snyggaste blommorna.. plus att det kostar massor! Tror att jag la ut runt 1000 spänn förra året och då köpte jag ändå lite senare då dom började rea ut. Men jag tror jag ska köra på dina tips på lättsamma blommor. Älskar pelargoner fastän dom har en liten "pensionärsvarning" 😛 syns nästa helg! Kram!

  2. Du kan ju ha vad du vill på balkongen! 🙂 Beroende på hur stor balkongen är/ vad det är för "väggar" osv, så kan du ju göra en hel oas! Du kan ha de flesta växterna i kruka, tom bär och fruktträd! Min kompis hade en fin klematis på sin balkon och murgröna som "fylle" mellan sommarblommorna. Den var ju dessutom vintergrön, så det var fint även på vintern. Du kan ju dessutom ha kryddor på balkongen! 😀 Som sagt: Hur mycket fint som helst! Go nuts! (Odla.nu har en hel avdelning för balkongodling i sitt forum, kolla där! )

  3. Jamenjustdet, Tommy är strandad. Hörde på nyheterna i morse att norrland öppnas upp, men det hjälper ju inte om man är i Sthlm. Kanske om han lyckas få bussbiljett? Lite läskigt att vi, och hela europa för den delen, kan påverkas så mkt.Ska dokumentera mina plantförsök i nästa blogginlägg var tanken 😉 Tog bara 3 dagar så hade några små skott tittat upp, har ju planterar en massa olika saker så får vi se vad som överlever. Sen när det blir dax så ska jag försöka plantera ut lite diverse också, mest ätbara saker för det är ju så GOTT med hemodlade morötter, ärtor, jordgubbar osv.

  4. Vi fick vår första trädgård i juli förra året så vi står nu inför denna djungel. Hur gör man? Var börjar man? Vad är det ens för växter vi har där ute? 🙂 Så jag har googlat och googlat och de bästa sidorna jag hittat (som passar mig bäst åtminstone) är odla.nu och alltomtradgard.seCheck it out! 🙂

  5. Jag har lärt mig den dyra vägen.. att numera bara köpa växter som inte behöver någon direkt vård av mina ogröna fingrar.. Inte en massa buskar o träd som ska beskäras i tid o otid.. :)Men jag älskar att se på andras trädgårdar.. och drömma om att jag med hade det så mysigt 🙂

  6. Men det finns en sååå mysig handelsträdgård där i Umeå som jag besökte förra våren när jag läste en kurs där, kommer bara inte ihåg vad den heter.. Hmm.. Var tvungen att titta igenom mina bilder från förra våren och hittade på det – Smultronstället – underbart!!! Café och trädgård – tipselitips! Ha en trevlig helg och lycka till med husplanerna! Kram E

  7. Jag kunde absolut ingenting när jag gav mig på att odla grönsaker förra året och jag gjorde säkert varenda nybörjarfel som finns. Men det hör ju till och det är ju dem man lär sig massor av. Men det viktigaste av allt – det var så himla kul. Detta året utökar jag köksträdgården från 3 till 7 odlingsbäddar. :)Så kan jag så kan du. ;)Vill du inte köpa egna böcker så finns mycket bra på biblioteket. Mina inspirationskällor har bl.a. varit: "Handbok för köksträdgården" av Lena Israelsson, "Hemma hos Jamie" av Jamie Oliver och "Köksträdgården" av Sanna Töringe. :)Trädgårdsbloggar finns det ju hur många fantastiska som helst. 🙂 Lycka till! :)Ha en fin helg i solen!Kram Lotta

  8. ja lätt är det inte med växter. Jag tycks ha motsatsen till gröna fingrar. Fick precis två murgrönor av sambon som överaskning och undrar hur länge dem kommer att överleva i detta hem med både en kattafan som äter allt grönt , en klumpig man som välter allt och mig "växtmördaren"??Lycka till med planterandet och sökandet efter en ny lägenhetOch ha nu en underbar helgKram Malin

  9. Visst är det mycket att tänka på när man ska ge sig in i "trädgårdsbranschen":) Ett tips om du ska ta över en gammal trädgård: bo in dig i trädgården så du hinner lära känna den under de olika årstiderna innan man börjar ändra och ta bort.En trädgårdsbok som innehåller lite om det mesta är Allt om trädgård som är skriven av Marie och Björn Hansson.Hoppas att detta var till någon hjälp!Rebeccaps. penséer och petunior är lättskötta och tacksamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s