Gästbloggare Malin

I slutet av mars förra året besökte jag trädgårdsmässan ”Nordiska trädgårdar” på Stockholmsmässan för första gången. Jag blev helt fascinerad av alla vackra och fantasifulla installationer. Det fanns allt från utställningar och försäljning av blommor till inredda uteplatser och trädgårdsmaskiner. Jag har varken trädgård eller speciellt stort trädgårdsintresse, men jag gillar att inspireras till de små sakerna som går att göra även om man bara vill ha en mysig liten balkong och även det behovet går att stilla på mässan.

I år ägde mässan rum helgen efter påsk och jag vet inte om det var tidpunkter för mässan eller något annat, men jag tycker att bredden på mässan och också antalet utställare var mindre än året innan. Delar av den ena hallen utnyttjades inte, dock minns jag inte riktigt om den gjorde det förra året heller om jag ska vara ärlig. Självklart hittar man ju ockå vissa utställare och försäljare som inte riktigt hör dit. Jag tycker ju personligen att utställare som säljer mat (som inte är till för att förtäras på mässan) inte hör hemma på en trädgårdsmässa. Mobiloperatörer som bara är där för att försöka sälja abonnemang tycker jag inte heller hör dit.

Det genomgående temat på mässan var såklart det kungliga bröllopet som äger rum den 19:e juni i år. Svenska Moderådets monter var den som tydligast hade anamat detta tema. Montern var döpt till ”Sweet Love Stories” och bestod av en enorm bröllopstårta i flera våningar och ett brudpar längst upp på toppen. Grodan var också med på ett hörn och hela montern var som en ”story” om prinsessan som måste kyssa grodan för att finna sin prins.

 

 

Både förra året och även i år anordnades en balkongutställning med ett antal utställare som hade i uppdrag att dekorera en balkong som sedan skulle ingå i utsällningen och också i en tävling där besökarna fick rösta fram den bästa balkongen. Balkongutställningen hade även den influerats av bröllopet och det stod utställarna fritt att tolka temat och gärna inkludera något gammalt, något nytt, något lånat och något blått på sina balkonger.

 

 

Monika Langlet som skrivit i DN och floristen Gun-Britt Ståhl hade skapat en trädgård som de kallade ”Fjäril vingad” och som ska symbolisera brudparets boende på Haga slott. Installationen bestod av tre cirklar som visar på olika inom- och utomhusmiljöer. Inomhusmiljön bestod av en matta av mossa och på mattan låg tre lila sidenkuddar. Detta var den installation som jag tyckte var mest fantasifull på årets mässa. Kanske inget man har hemma i sin egen trädgård, men väldigt vackert.

 

 

På tal om fantasifulla installationer så hade Tage Andersen tagit med sig några hängbuksvin som bökade runt i hans installation. Tage Andersen är bland annat känd för sitt museum och sin butik i Köpenhamn.

Några andra höjdpunkter från mässan var Zetas som bland annat hade en försäljningsdisk som var dekorerad som en disk i en gammal lanthandel. Där kunde man t.ex. köpa krukor ur Zetas eget sortiment. Plantagens monter med en läcker svart retro-husvagn var helt enligt min stil. Utanför stod också en stor svart däckstol som såg väldigt inbjudande ut för mina trötta ben.

 

 

Mitt personliga mål med mässan var att få inspiration till hur jag vill att vår terrass ska inredas, både vad gäller detaljer som höjer mysighetsfaktorn och hur mycket och vilka blommor som kan passa. En trend som jag tycker fanns med hos de flesta montrar var att man hade planterat träd med lång stam i en stor kruka och sedan även planterat andra växter i krukan som t.ex. pelagoner eller murgröna. Detta år fick jag med mig tre pelagoner med vita blommor, några filtkrukor och några korgar att plantera i. Förra året köpte jag en pelargonstickling som jag med mina ogröna fingrar tyvärr inte lyckades övervintra.

 

 

Sammanfattningsvis så vill jag bara rekommendera alla som kan att besöka mässan nästa år. Även om du inte har ett stort trädgårdsintresse så går det bra att bara strosa omkring och titta på alla vackra installationer och blommor. Det är det som är det sköna med mässan, att du kan gå dit bara för att inspireras och inte behöver köpa något alls.

Till sist vill jag tacka Sandra för den fina möjligheten att få gästblogga på denna underbara blogg! Jag tittar in här lite då och då och gillar bredden på bloggen, att det gästbloggas, att det finns reportage från andras renoveringar och även personliga inlägg. Själv är jag ny i bloggvärlden och har min egen blogg sen ungefär tre månader tillbaka. Titt
a gärna in hos mig på ”Fyra väggar gör inget hem”.

 


Ett stort tack till Malin som ställde upp och skriva rapport från Möbelmässan. Kika gärna in i hennes fina blogg.

Är du intresserad av att gästblogga här på Inspirera Mera? Så länge det handlar om inredning så är du rätt ute. Skicka iväg ett mail till mail@inspireramera.se märkt ”gästbloggare”.

0 reaktioner på ”Gästbloggare Malin

  1. Du Sandra, många varma tack för Din inlägg på min blogg, jag blir så himla glad. Din blogg är som en spirande och vårsprittande björk, jag älskar renheten som Du får till. Bilderna som visas idag är HELT underbara.Till Malin gästbloggare, så vill jag bara att Du skall veta att jag 'i all hast' smet in en runda på Din blogg också…. vad jag tyckte? Jo att den också var grymt spirande av renhet och 'less is more' anda. Jag kommer igen!Vill bara berätta för Er båda att IKVÄLL kommer jag att göra ett inlägg som jag vet att Ni kommer att älska, jag är faktiskt så kaxigt säker på detta ;)By the way, i går kväll la jag in ett 'monster-inlägg' på min blogg, och jag måste erkänna att jag tycker det är lite kul att vara provocerande ibland… Men som sagt ikväll någon gång, kommer inlägget som får igång Er (ja ja, kanske jag har fel, men tror inte det), och jag skall tipsa Er om en sensationell butik som jag hoppas och tror är okänd för Er.Nu iväg till första anställningsdagen som ansvarig missbrukssekr. i en ny kommun på en ny socialförvaltning – apropå tvära kast ;)Agneta

  2. Härliga bilder från mässan. Önskar att jag hade möjlighet att vara där. Har också börjat fundera på vad jag ska ha på min terrasser. Eftersom jag är bortrest stor del av sommaren vill jag gärna hitta alternativ som klarar sig bra utan att bli så värst omhändertagna.

  3. Jisses vilka härliga bider och fina träd som står i kruka… Dett a ger mig en kick igen att vilja inreda vår altan… Ett stort tack. kram . ps ska kolla in hennes blogg.

  4. haha ja dessa männen är inte så super på städa och plocka undan efter sig, helst skulle hela lägenheten vara en stor tvättkorg. Gud vad sugen man blir på hus och tomt nu när man ser dessa fina bilderna.

  5. Tingeling!Kul att du kikade in hos mig:)Nu när jag sett bilder om trägårdsmässan så blev jag såå less att jag inte åkte dit…men så är de ju, man kan inte bara fara hit o dit,utan välja några guldkorn istället.(trägårdsmässan var guldkorn absolut!) Jag är sugen på att besöka den danska inredningmässan i augusti. Så spännande med blogg-träff. Ett sånt skulle jag gärna hängt på;)Hade gottis!kram annaleena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s