Köksrenovering hos M

M som är en kär vän åt mig, har genom en vinst fått möjlighet att göra om sitt kök och vilken fantastisk förvandling det har blivit! Ser fram emot att få hälsa på och se det med mina egna ögon. Kika gärna in i hennes blogg Cactusvit.

Så här beskriver hon själv sitt köksprojekt:
I slutet på januari fick jag ta emot det fantastiskt roliga och smått overkliga beskedet att jag hade vunnit Marbodals bloggtävling där uppgiften var att skapa en s.k. Moodboard. Vinsten i denna tävling var ett kök till ett värde av 30 000 kr.

Ganska direkt satte vi igång med det angenäma arbetet med att planera vårt nya kök. Vi bestämde oss för att inte ändra planlösningen utan istället fokusera på att få ut så mycket funktion som möjligt av vårt lilla kök. Högst upp på önskelistan stod en liten integrerad diskmaskin och en djupare bänkskiva än de 60 cm som är standardmått.

Eftersom vår lägenhet är väldigt ljus och innehåller mycket vitt ville vi bryta av detta med ett mörkare träslag. För att fortfarande behålla den ljusa känslan har vi valt vit bänkskiva, vita högblanka överskåp och mörka underskåp i valnöt . Detta visade sig sedan vara en kombination som vi känner oss väldigt nöjda med.

Tack vare den extra djupa bänkskivan på 75 cm har vi närmast väggen fått en luftspalt på 15 cm då bänkskåpen ej går tätt mot väggen. Denna har vi valt att utnyttja till att fälla in en s.k. Power port, dvs. ett eluttag som kan integreras i bänkskivan och som via en touch-funktion kommer upp från bänkskivan. Funktionellt och snyggt på samma gång!


Foto: Cactusvit

0 reaktioner på ”Köksrenovering hos M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s