Formex 2010

I år har Formex temat ”Happy Home” som tydlig kontrast till den ekonomiska krisen. Det låter både fantasifullt och lekfullt i mina öron. Så här står det i pressutskicket!

Flygande ballonger och gigantiska bokstäver, i höst bjuder Formex på energi och lust i temautställningen Happy Home, där produkter formgivna med glimten i ögat, mycket mönster och roliga färgkombinationer står i fokus.

På entrétorget sammanställer designer Jan Rundgren, höstens temautställning Happy Home. Här bjuds besökaren på en vandring längs en snitslad bana på färgglada mattor som passerar mellan vita öar och gigantiska bokstäver, som i vissa lägen bildar ordet HAPPY. I mitten av Happy Home är ett stort långbord uppdukat där produkterna flyger i ett hav av stora ballonger. I utställningen kontrasteras gammalt och nytt med klassiska och på gränsen till kitschiga föremål. Det blir också mycket mönster och färger i roliga kombinationer.

– När året har präglats av askmoln och ekonomiska kriser är det dags att damma av trotjänare som hoppet och optimismen. Att trots allt försöka se ljust på framtiden och förgylla vardagen med små och stora glädjeämnen. Inredningen i våra hem kommer att ha en mer avslappnad attityd framöver. Det personliga uttrycket blir allt viktigare. Vi slutar bry oss så mycket om vad andra tycker, berättar Jan Rundgren.

0 reaktioner på ”Formex 2010

  1. Gillar den bilden från Formex:) Annars känns det som gamla nyheter dammas av? Tror i och för sig att personligheten i inredningen får enormt genomslag nu:) Kram Milla

  2. Jag var faktiskt sugen på turkost innan jag visste att det var årets färg,så jag körde på det.Dock har jag inte så mkt så att det ska vara lätt (och billigt) att byta färg om man känner för dig.Då blir sambon nöjd också när man inte kastar pengar i sjön :)Tack för tipset!

  3. Låter som ett fint tema för årets Foremx. Känns som att det ligger helt i tiden och det är dags att förgylla vardagen med små och stora glädjeämnen och att inte inreda för andra, utan bara efter eget hjärta. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s