Husmorstips!

I samband med tävlingen om kökskranen så efterlyste jag miljö- och husmorstips. Det har kommit in massvis med bra tips så jag tänkte jag skulle ta med några av dem här. Har du något mer tips så får du väldigt gärna skriva om det i kommentarna.

Tips 1:
Såpa är mitt tips. Det funkar till det mesta men är skonsamt mot naturen. Om man behöver ta bort färg från tex beslag så kan man lägga det i en burk med såpa och efter ett par dagar så har färgen lossnat. Likadant om det är någon etikett som lämnar klisterrester. Såpa löser upp det. Detta gör att starka och skadliga lösningsmedel blir onödiga.
Lessi

Tips 2:
Jag bidrar med två husmorstips! Rostfria ytor samt kranar och andra metall föremål blir skinande blanka om de poleras med vatten BLANDAT med ättika alt citron.


EDIT
Evelyn som har Neonela Kitchen har varit snäll och mailat mig och avråder oss från att blanda i ättika eller citron på diskbänken då detta förstör ytan. Detta hade jag ingen aning om, man lär sig något nytt varje dag. Tack Evelyn för varningen.


Bakpulver är ett suveränt rengöringsmedel som tar bort ingrott smuts på plattor och hällar samt tar på gula partier i handfat och badkar.

Bra miljöval är det också så du slår två flugor i en smäll!
Anna

Tips 3:
Tipset är att använda bakpulver istället för stålull, så himla billigt och bra!
– Elin Bryngstedt

Tips 4:
Mina bästa husmorstips är dessa:
För att få bort kladd efter klistermärken så behandla området med matolja! Skrapa lite försiktigt med nageln och gnugga.

Rost fås bort från köksredskap om man blandar citronsyra och vatten i en bunke och sänker ner föremålet i bunken över natten. Funkar riktigt bra!
– Jenny Ö

Tips 5:
Mitt bästa husmorstips som dessutom är miljövänligt är att sätta i en tesked ättika i tvätten istället för mjukmedel/sköljmedel! Det luktar inte, gör tvätten otroligt mjuk och skönt på ett billigare och miljövänligare sätt!
Mattias

Tips 6:
Mitt bästa husmorstips:
Använd såpa! Räcker det inte med såpa? Ättika eller citronsyra tar bort beläggningar på toalett och kakel, bläckfläckar försvinner med vinäger, chokladfläcken i soffan skrapas först bort för att därefter attackeras med bakpulver utblandat i ljummet vatten.
– Pia

Tips 7:
Mina bästa tips är att använda grönsåpa dels till rengöring men även till kroppsvård. Ha grönsåpa i fotbadet och fötterna blir som nya. Om man har en infektion eller nageltrång ”drar” såpan ur den och man läker mycket snabbare. Jag jobbar inom sjukvården och där använder vi ofta såpabad till olika sår och infektioner.
Ulrika

Tips 8:
Det här räknas kanske som ett husmorstips:
Om man tappar någonting litet t.ex. ett örhägen på en krånglig, trång plats kan man dammsuga upp det om man först tar bort dammsugarens ”huvud” och sedan träder en strumpbyxa över dammsugsslangsöppningen. På så vis drar det starka luftdraget örhänget mot dammsugaren, men strumpbyxan hindrar den från att åka in i dammsugaren. Hoppas ni förstår hur jag menar. 🙂
– Anne B

0 reaktioner på ”Husmorstips!

  1. Tack för att du delar med dig av husmorstipsen! Såpa använder jag till det mesta, men det där med bakpulver på t.ex. spisplattorna måste testas. Kram Anna

  2. Vilka toppentips! Såpa använder jag också till allt! =)Svar: den gula regskylten budade jag hem på tradera för 99:- , ibland fyndar man 😉 Hoppas allt är bra och att ni trivs i er nya lägenhet!Kram Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s