Vilka är din accentfärg?

Lila är en färg som jag starkt förknippar med hösten och som ofta får ta plats här hemma då det blir mörkare ute. Vilken färg föredrar du att inreda med just nu? Det skulle vara både inspirerande och intressant att veta.

 


What is your color of choice?
Purple is a color that I strongly associate with autumn and which I often decorate with here at home when it gets dark outside. What color do you prefer to decorate with right now? It would be both inspiring and interesting to know.

 

 

 


Foto: Bård Jørgensen för rom123

0 reaktioner på ”Vilka är din accentfärg?

 1. Hemma hos mig blir det också lila på hösten när jag börjar bli less på sommarens turkosa och gröna toner. Ibland smyger sig lite silvergrått in också, och kanske brunt och beige i badrummet.

 2. Accentfärgerna hos mig är just nu: Lila(dotterns rum) Grönt (sonens rum) orange (vardagsrum) petrol (tv-rum) Turkos (köket) KUL att lätt kunna byta accentfärger, då jag oftast kör en svartvit bas.kramis

 3. God morgen! Takk for den flotte bloggen din, må innom minst en gang om dagen! I leiligheten min er de fleste vegger hvite – og for å få liv inn i rommene brukr jeg grønt i ulike nyanser. Jeg har malt en fondvegg i stua som er grøn. På den har jeg sjablongmalt bladranker hengende nedover i to ulike grønfarger. Puter og lys går også i grønt. Foreløpig er vinduene uten gardiner, godt med mest mulig lys inn. Men har noen luftige i en syrlig grøn… Så nå vet du min favoritt! Ha en fin dag!

 4. Før da vi hadde mørke møbler og beige sofa,måtte jeg alltid ha lyse puter og stearinlys og sånt.Men nå når vi har grå sofa og lyse møbler, har jeg farger på puter og andre pynteting. Jeg har nettopp blitt den lykkelige eier av en lilla og en turkisblå pute fra Hay,så de fargene kommer til å dominere hjemme hos meg i høst/vinter, sammen med litt gult:)Ha en fin dag!

 5. Jag har fastnat lite i den lantliga inredningsstilen så vardagsrummet går nu i vitt/blått. Den nya kronan jag köpte på "Himlen runt hörnet" i Ö-vik kändes som pricken över i:et i vardagsrummet och jag är supernöjd! (bild finns på min blogg)I sovrummet har vi en brun fondvägg så där går resten i riktiga höstfärger nu också. Beige överkast, beige/bruna gardiner och en vit rund matta på golvet :)Tack för en superfin inspirationsblogg, Sandra!

 6. För mig är senaspgult min accentfärg i höst.Tänk dig de filma gamla galoschställen, de söta mössorna till. Jag älskar också rostbrunt, det är vackert tillsammans med det senapsgula.Lite roligt faktiskt, för jag förknippar nog hellre lila till våren, sedan kommer pastellfärgerna.

 7. Jag har snöat in på orange. Det trodde jag aldrig skulle hända. Man har ju sett det ett bra tag i olika inredningar men jag har inte alls gillat det. Förrän nu. Turkost som jag älskade förut är jag såå trött på nu. Intressant det där hur man ändrar smak totalt med tiden. Men man vill ju ha lite förändring åxå.

 8. Lila är en färg som jag är väldigt sugen på just nu. Tycker det passar fint i sovrum bland annat.men sedan är jag traditionell och kör på svart-vitt-rött för det mesta ändå.

 9. Vilka fina bilder du bjuder på.Jag har lite olika accentfärger i olika rum men det är några färger som oftas återkommer; rosa och rött. Det piggar upp i min annars ganska lugna bas med vitt och beige. Ibland blir det blått och grönt. Det är som sagt roligt att variera sig.

 10. För mig är lite murriga färger som brunt, beige höst. Gillar även orange, rött och gult som löven bidrar med…Hösten är en vacker årstid som man görna vill ta in också./Anneli

 11. Mitt vardagsrum går i vitt och beige, perfekt att piffa upp med en eller ett par accentfärger. Just nu har en klar turkosblå och en limegrön färg, men de valde jag ut i början av sommaren, så nu är det nog snart dags för lite nya färger :)Precis som du säger tycker jag lila är en härlig färg på hösten, men även rött och orange, så man kan matcha med pumpor, rönnbär eller annat man plockar in från naturen 🙂

 12. Jag håller med om att lila är rätt just nu. Jag väljer ofta det mot hösten, men då en lite mer plommonlila färg. Just nu dras jag också till midnattsblått och suget att plocka fram de allra mörkaste kivilyktorna kommer. Det blir nog ungefär så nu när vi snart flyttat färdigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s