Kakel eller glasskiva

När vi bygger hus så skulle jag kunna tänka mig att antingen ha ett svart oregelbundet kakel eller så en stilren glasskiva. Båda alternativen tycker jag är ruskigt fina tillsammans med ett vitt kök och valnöt. Just för tillfället lutar det mer mot kaklet, men det kan lika gärna ändra sig till imorgon.


Tile or a glass
When we build our house I  think I would like to have black irregularly tile or a stylish glass disc. Both options are really nice in a white kitchen and with walnut. At the moment it leans more towards the tiles, but it might as well change my mind until tomorrow.


Foto: Alvhem mäkleri och interiör

0 reaktioner på ”Kakel eller glasskiva

  1. Hej Sandra!Det var länge sedan jag lämnade avtryck…slarva ;)Vi står ju inför en uppdatering av vårt kök (trots att det bara är 8 år gammalt, men det är i björk och vi vill ha vitt) och jag är väldigt sugen på att byta ut vårt kakel (som iof är snyggt) mot glas! Jag vill ha en liten textrad bakom glasen och vill att det ska vara vitt och inte skifta i blågrönt…undrar om det gå!? jaj, vi får se =)K r a M // T i n a

  2. Båda alternativen är snygga. Om man kunde skulle det vara kul att lätt kunna skifta kakel eller väggplatta. Att ha glas med tapet bakom kan ju vara ett bra alternativ ifall man vill variera sig ibland. För vår del blir det i dagsläget högblankt kvadratiskt kakel över arbetsbänkar samt mixad mosaik i svart/vitt/grått över spis, runt fläkt kåpan samt runt fönster vid diskbänk. Det har under planeringen förändrats och kan fortfarande bli något helt annat. Kram Vickan

  3. Jag tycker också att det skulle vara svårt att välja. Båda alternativen är ju snygga på sitt sätt. Men nu på hösten dras man ju mot mörkare så då är kaklet nummer ett 🙂

  4. Vi hade glasskiva innan men den typen vi hade var inte bra, det kröp upp lite fukt emellan och då försvann det fina. Dom vi hade var från IKEA och man skruvade upp dom så det var inte en hel skiva. Så tänk på det så att det i så fall blir en hel skiva. Nu har vi vit avlång glasmosaik och är super nöjda! Lycka till med ditt val!

  5. Hej SandraAng. ditt senaste inlägg så rekommerar jag gärna plexiglas i stället för glas. Lite billigare och för oss var det smidigare – så sätt med hur man får de på plats och lättare att montera.Ang. kundkväll – ja det var synd att du bor en "bit" bort – annars är du varmt välkommen!Mvh Martina @ Formoteket.blogg.se

  6. Glasskiva – det blir så snyggt!! Mycket lättare att hålla rent. Man kan också köra med en som är målad på baksidan om man vill få in en färg istället för den lite gröna som det blir med bara glas.

  7. Ja det är svårt att välja. Jag skulle kunna tänka mig ett sådant där oregelbundet kakel som sticker ut, som är skrovligt, du vet fast det verkar så omständigt att hålla rent. Det blir antagligen glasskiva hos oss. Det positiva med det är ju att det är lättare att byta ut om man tröttnar.

  8. Jag var också sugen på glasskiva men det slutade med liknande kakel som det du visar på bilderna. Är helnöjd och det passar perfekt till vårt i övrigt vita kök, med svart bänkskiva.. Vi bestämde oss för kakel då glasskivan skulle behöva vara så lång så den skulle måsta skarvas vilket INTE blir snyggt!! Ett tips att tänka på :)KRAM

  9. Vi håller på att göra en mini- make over i vårt kök i vår hyresrätt just nu och det blir glasskiva=) Tror att det kommer att bli superbra! och dessutom är det ju så lätt att byta och förändra i köket då=) Anledningen till att vi valde glas istället för plexiglad var för att glasmästaren sa att plexiglas så lätt kan skadas och bli repigt.. En sak att tänka på!

  10. jag har glasskiva med tapet bakom, när vi gjorde om vårt kök stod vi också i valet o kvalet mellan glasskiva eller kakel. Vårt val föll på glasskiva och vi är supernöjda :)lycka till!!kramÅsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s