Beslutsångest

Som vanligt då det handlar om elektronik så är det svårt att välja bland de olika modellerna som finns. Jag är nämligen i valet och kvalet om vilken ny kamera jag ska köpa. Just nu står det mellan Canon EOS 550d eller Canon EOS 50d, inte ett allt för lätt val med andra ord.

Det blir iallafall att köpa ett kamerahus och samt två objektiv istället för kitobjektivet som brukar följa med. Objektiven blir Tamron Objektiv AF 17-50/2,8 DI II SP XR och Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1. Ser verkligen fram emot att få testa macroobjektivet!

Har du något annat tips eller har någon av dessa kameror/objektiv? Berätta gärna vad du tycker om dem i sådanafall.


Decision anxiety
As usual when it comes to electronics it´s difficult to choose among the different models available. I have decision anxiety about which camera I should buy. Right now it is between Canon EOS 550D or Canon EOS 50d, not an easy choices in other words.

I have made up my mind to buy a camera body and two lenses instead of kit objective that usually is included. The lenses are Tamron AF 17-50/2, 8 XR Di II SP and Tamron AF 90 f/2.8 SP DI Macro 1:1. I´m really looking forward to test the macro lens!

Do you have any tips or have any of these cameras / lenses? Please tell me what you think about them in such cases.


Canon EOS 550d – prisjakt.nu
Canon EOS 50d – scandinavianphoto.se
Objektiv AF 17-50/2,8 DI II SP XR – pixmania.com
Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1 – pixmania.com

0 reaktioner på ”Beslutsångest

  1. Jag har 500D och älskar den! Skulle också vilja ha ett bättre normalzoom objektiv istället för kitobjektivet. Men jag är lika velig jag när det kommer till elektronik!

  2. Jag jobbar i fotoaffär och kan rekommendera båda. Dock är kanske 50dlite överkurs om man inte fotograferar så mycket manuellt. Båda objektiven är bra, så det är bra val där. Men ett hett tips är att INTE beställa från Pixmania.Får du problem med dina prylar kan du bara glömma att du får nån hjälp av dom. Vet flera som handlat där som är jättebesvikna. Dom har låga priser, visst. Men händer det nåt är dom omöjliga att ha att göra med.

  3. Vi fick jättebra hjälp på Scandinavian Photo när vi köpte systemkamera där i somras. Ring och prata med dom ifall du inte har möjlighet att besöka butiken, de kan hjälpa dig att hitta en kamera som passar Dina behov. Vi köpte en Nikon 3000 efter rådgörande med dom. Här kan du läsa hur vi resonerade om du är intresserad. http://alltochelleringet.blogspot.com/2010/07/nikon-d3000.htmlVi valde bort filmfunktionen i systemkameran och köper en separat videokamera istället. Systemkamerans filmfunktion är något jag tycker du ska fundera över innan du väljer kamera. Alltså ifall en inbyggd videofunktion uppfyller dina behov för filmning, annars kan du lika gärna välja en kamera utan. Lycka till! Trevliga bekymmer det här med beslutsångest 😉

  4. Jag har 550D och är jättenöjd så den kan jag varmt rekommendera. Hade en 400D förut och jag ser en enorm skillnad. Har ingen erfarenhet av objektiven men du får ju bra råd här ovanför. Själv har jag ett Sigma 2.8 50mm som jag är nöjd med men visst skulle jag kunna tänka mig ett ännu vassare. :)Lycka till med beslutet.Kram

  5. Vi har båda dom objektiven till våra nikon å vi gilalr dom skarpt!!! Vad gäller vilken kamera så kan jag inget om canon… Men det blir nog bra vilken du än väljer!?? Kramen, Maria

  6. Jag har 550d och är grymt nöjd. Men om du inte vill kunna filma med bra kvalitet, då tycker jag att du ska välja 50. Vill du kunna filma, välj 550, köp inte en extra videokamera. Det är ändå kameran du har med och den filmar riktigt bra! Smart att köpa lösa objektiv 🙂

  7. svårt val.. vet inte riktigt vad skillnaden på dessa är men jag har en 550d och är sjukt nöjd med den.. med 550d kan man filma, vilket jag tycker är rätt bra. Även om jag kanske inte haft jätte mycket nytta av de ännu.. filmen har dessutom en riktigt bra kvalitet, bättre än de flesta vanliga videokameror. Så vill du filma så köp absolut inte en vanlig filmkamera löst då denna oftast inte alls har samma kvalitet. (hörde att Tele2 reklamen är filmad med en 550d) Men gå gärna ner till en butik och kolla, jag fick jätte bra hjälp med jämförelser när jag skulle köpa min. Blir lite avvis på objektiven, jag skulle behöva införskaffa mig ett nytt med 🙂 Hoppas du kommer fram till vilken som passar dig bäst och ha en trevlig kväll 🙂

  8. fick för mig att 50d huset är lite större än 550d, är det så? Isf tycker jag att de är bekvämare att hålla i de mindre och betydligt lättare och behändigare att fota.

  9. Jag står också lite i valet och kvalet mellan de två systemkamerorna, men är även inne på en Nikon D90. Nu har jag klämt på en 550D och den ligger jättebra i handen och är riktigt liten och smidig så det lutar mot den med de två objektiven du nämnde. Har läst på Cyberphoto att 550D tar nästan lika bra bilder som den betydligt dyrare 7D och det bådar ju gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s