Formforum 2010 – dag 2

Efter en god natts sömn i den sköna hotellsängen och en ordentlig frukost så bar det av med buss till Orrefors butik där vi hade äran att få träffa Lena Bergström. Hennes underbara ljusstakar i kristall har länge varit en favorit hos mig och nu fick vi även se hennes nya kreationer. Kan erkänna att min önskelista ökade med några punkter, bland annat hennes vinkorkarna i kristall skulle gärna få förgylla våra middagar framöver. De är dessutom döpta och inspirerade efter olika huvudstäder (Stockholm, New York och Tokyo).

Det var spännande att höra hur hon skapar och vad hon inspireras av. Varje design har sådan tanke bakom och mycket kärlek också för den delen. Att hon sedan kommer från Umeå gör ju inte saken sämre. Nästa stopp var Georg Jensens butik som låg alldeles i närheten där Lena berättade om hennes första designade smycke, Endless love.

Sedan var det att hoppa in i bussen igen då nästa anhalt var Happy Homes i Barkarby. Där var det Jon Eliassons tur att berätta om det nya program Välkommen Hem och bland annat hur han går tillväga för att inreda hemma hos andra. Det är alltid lika inspirerande att lyssna på hans förläsningar! Därefter fick vi målartips av Beckers och en sneak peak på den nya färgen Symfoni Sand.

Tillbaka till hotellet fick vi träffa både hotelldirektör Anna Spjuth som berättade om Scandics historia och nya hotell som är planerade. Vilket spännade jobb hon har! Sist men absolut inte minst fick vi träffa Ikeas pressansvarig Tina Björeman som både gav och fick feedback av oss bloggare.

Det har varit tre underbara dagar nere i Stockholm. Ett stort tack Trendgruppen och Milk som anordnade det hela och en stor bamsekram till alla underbara bloggare, hoppas det inte dröjer så länge innan jag träffar er igen!


After a good night’s sleep in the comfortable hotel bed and a hearty breakfast we went by bus to Orrefors shop where we had the honor to meet Lena Bergström. Her wonderful candlesticks in crystal has long been a favorite of mine and now we got to see her new creations. I must admit that my wish list rose by a few points, including her crystal wine corks that would brighten up our dinners at home. They are also named and inspired by different capitals (Stockholm, New York and Tokyo).

 

It was exciting to hear how she creates and were she finds inspiration. Each design has such a thought behind it and also much love for that matter. The fact that she comes from Umeå does not make things worse. Next stop was to the Georg Jensen store that was located near by there she talked about her first designer jewelry, Endless Love.

 

Then it was back to the bus again to the next stop that was Happy Homes in Barkarby. There it was Jon Eliassons turn to talk about the new tv-program Välkommen hem (Welcome Home), and in particular how he go about to decorate the homes of others. It’s always inspiring to listen to his lectures! Then we got some paint tips from Becker and a sneak peak at the new color Symphony Sand.

 

Back to the hotel we got to meet both the hotel manager Anna Spjuth who told us about Scandic’s history and new hotels that are planned. What an exciting job she has! Last but certainly not least we got to meet Ikea’s PR Manager Tina Björeman who both gave and received feed back from us bloggers.

 

It has been three wonderful days down in Stockholm. Many thanks Trendgruppen and Milk which organized the whole thing and a big giant hug to all the wonderful bloggers, hoping it will not be so long before I meet you again!


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Formforum 2010 – dag 2

  1. Karin:Roligt att du gillar rapporterna! Det kommer fler bloggträffar har vi fått höra, då hoppas jag vi ses!Viktoria:Ja det har du så rätt i. Det är härligt hur många olika synvinklar man kan ha på samma upplevelse.Lessi, Maria:Ja visst är de? Jag är så sugen på att unna mig en New York-vinkork.Anna Caroline:Härligt att du gillar att läsa våra rapporter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s