Ny matta

Efter en snabb tur till Clas Ohlsons för att köpa 30 meter kabellister (!) börjar det nu sakta bli ordning i kabelhärvorna här hemma. Tyvärr visade det sig att de flesta kablarna vi har är för korta så det ska vi försöka ordna med i veckan. De som planerade det elektriska i lägenheten kan inte ha tänkt till speciellt mycket eftersom internetuttaget är i hallen, antennuttaget är på andra sidan rummet än där tv kan stå osv. Det innebär att kablarna måste gå längst väggar och tak istället. Tack och lov att det finns kabellister så man slipper se alla fula sladdar.

Det blev även en runda till Rusta för att köpa en ny matta till sovrummet. Jag vill ha det mysigt och ombonat så det kommer bli mycket textil i form av kuddar, filtar och mattor. Jag valde att ta in en rund matta för att bryta av från allt det kantiga (sängen, tavlan, sängborden osv) och den formen kommer dessutom att komma igen när jag gjort min hemmagjorda randomlight-lampa.

Sängborden har min pappa snickrat ihop och är inspirerade av F-shelf från Maze international men med andra mått som passar oss bättre.


New rug
After a quick trip to Clas Ohlsons to buy 30 meters of cable lists (!), we have gradually starting to get some control over the cable clutter at home. Unfortunately, it appeared that most of the cables we have are too short so we will try to fix that this week. Those who planned the electrical in the apartment may not have thought things through so much since the internet socket is in the hall, the antenna socket is on the other side of the room than where the TV can be and so on. This means that the cables have to go at the walls and ceiling instead. Thank goodness there are cable strips so you do not see the ugly cables.

We also went to Rusta to buy a new carpet to the bedroom. I want it nice and snug so it will be much fabric in form of pillows, blankets and carpets. I chose to take in a round rug to break from all the angular forms (bed, board, bedside tables, etc.) and the form will also come back when I make my homemade random light lamp.

The bedside tables have my dad crafted and are inspired by the F-shelf from Maze International but with different dimensions to suit us better.


Foto: Sandra Stenberg – inspireramera.se

0 reaktioner på ”Ny matta

  1. Vilken mysig matta 🙂 Sängborden är jättesnygga! Sen är det ju lite mer känsla i att ha något som en pappa har gjort i stället för fabrikstillverkat. Kram Anna

  2. Jag var inne hos dig ofta för ett tag sedan men nu har du blivit bortglömt, perfekt att du kommenterade hos mig igen. Nu ska jag länka dig så att jag kan gå in på din fina blogg varje dag :)))Kram igen

  3. Nej, jag förstår inte heller det när katter är så underbara djur. Vad snyggt det blev i sovrummet efter "förvandlingen". Sängborden är pricken över i:et. Perfekta. Var har du hittat dem?

  4. Tänkte faktiskt ha den i kontoret, så får vi en/två extra sängplatser där! Och apropå kontoret så har jag faktiskt köpt en Rustamatta dit för ett par veckor sedan, och slängt upp Rustatapeten där igår! Så nu tar det sig där med..Vi kan väl höras om helgen när ni vet mer om päronen =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s