Slipp sladdhärvan bakom tv:n

Ett ständigt återkommande problem här hemma är de fula och jobbiga sladdhärvorna som lätt samlas så fort man har tekniska prylar i närheten. Vår värsta sladdhärva fanns bakom tvbänken, men har tack vare Tommys smarta idé så har alla sladdar samlats i tvbänkens låda istället. Där slipper man se dem, de samlar inte damm och de är lätta att nå ifall man behöver vara där och ändra något. 

Vi gjorde helt enkelt så att vi borrade upp ett hål på baksidan och stoppade in sladdarna. Enkelt och effektivt! Nu kan äntligen tvbänken stå mot väggen istället för en bit ifrån för att grendosan varit i vägen.

Multiverktyget Dremel trio ska vi fått testa för ett projekt vi har planerat till hallen, men passade på att använda den redan nu till att både borra upp och slipa till hålet i tvbänken.


Avoid cabel nests behind the TV
A recurring problem here at home are the ugly and annoying cable tangles that so easily appear as soon as you have technical stuff near by.
Our worst cable nest was behind the TV bench, but thanks to Tommy’s clever idea all the wires is now gathered in the drawer of the TV bench instead. There we don´t need see them, they will not collect dust and they are easy to reach if you need to be there and change something. 

We just drilled a hole on the back and put in the wires. Simple and effective! Now the TV bench finally can stand against the wall instead of close by due to the power strip that has been in the way.

We are going to test the multi tool Dremel trio for a project we have planned for the hallway, but took the opportunity to use it right now to both drill and polish the hole in the TV bench.

 


Foto: Sandra Stenberg – inspireramera.se

0 reaktioner på ”Slipp sladdhärvan bakom tv:n

  1. vi har en hylla från Ikea Lack som vi lagt ner och satt ben på, blir perfekt som tvbänk men den har ju inga lådor så sladdhärvan är och förblir ett faktum. Det värsta är att sladdarna är iordning, alltså de är inte insnurrade i varandra men det ser ju ändå ut som **%#* Det är bara att konstatera att sladdar är inte snyggt!

  2. Gabriella:Det är ju bakom tvbänken, dvs att det kommer aldrig att synas. Det är dessutom runda hål sedan tidigare för att man ska kunna dra sladdar från mittenpartiet bak till eluttaget.Åse:Ja det gick fort att fixa!Sara:Ja tyvärr är det svårt att komma undan. Det finns kabelboxar man kan få in det värsta i och spiraler man kan samla ihop sladdarna med. Då blir det lite bättre iallfall. Så har vi gjort under skrivbordet.Carina:Tack! Roligt att du gillade det.

  3. Åh, dessa kablar.. Synd att vi har en "öppen" tv-bänk + måste dra kablar hela vägen från övervåningen och således inte kan använda oss av tipset!..men fick idén efter vårt samtal om superlimmet att limma fast en tavla på utsidan av H´s dörr. Borde bli skitsnyggt att måla den vit, och så en vitramad Isa-tavla. Jo. Jag ska övertala F 😉

  4. J:Åh vad jobbigt att dra dem hela vägen från övervåningen. Tänk så skönt om allt kunde vara trådlöst istället! Vilken härligt idé med superlimmet!Johanna:Vad roligt att du gillade det!Pysseliten:Ja det finns inget värre.Madeleine:Det kan jag tänka mig. Inte dumt då det är både praktiskt, snyggt och säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s