2010 års stora projekt!

Det största projektet vi tog på oss här hemma under förra året var att en gång för alla ta tag i förrådet. Både rensa igenom allt och sedan organisera det i genomskinliga lådor istället för banankartonger och lösa plastkassar.

Idéen kom sedan jag varit på bloggträffen och fick höra Emma berätta om Hammarplast förvaringslådor SmartStore och deras nya konsolsystem. Där lådorna sitter upphängda istället för att behöva stapla dem på varandra. På så sätt når man alltid den låda man vill få tag på en gång, utan att behöva lyfta de andra lådorna.

Sagt och gjort så gick vi ner i källaren där hyreshusets förråd finns och drog ut alla våra saker längst korridoren. Det var väldigt smidigt att rensa igenom banankartongerna och sedan överföra de saker vi ville behålla i de genomskinliga lådorna. Vi valde att ha två storlekar SmartStore 31 och 50 för att lättare kunna dela upp sakerna. Efter det var gjort så satte vi tillbaka lådorna i förrådet och banankartongerna gav vi bort till våra grannar som flyttade i samma veva.

Några veckor senare var det dags att sätta upp konsolerna. Ut med lådorna i korridoren igen och sedan var det en lätt match att borra, plugga och skruva upp alla väggkonsoler. Speciellt då vi nyss köpt en slaghammare och Tommy fått en skruvdragare i julklapp. För att utnyttja höjden maximalt så sattes konsolerna så högt upp som möjligt och det gav gott om plats för att även ställa lådor under.

Resultatet blev över all förväntan och för att göra det ännu mer organiserat så skaffade vi dessutom små självhäftande plastfickor med tillhörande papper så att varje låda blev tydligt uppmärkt.


The biggest project 2010!
The biggest project we took upon ourselves here at home the last year was to once and for all take hold of the stores. Both to get rid of the clutter and then organize it in transparent boxes instead of banana cartons and loose plastic bags.

The idea came after I was on the blog meeting and we got to hear Emma talk about Hammarplast storage boxes SmartStore and their new console system. There the boxes are suspended instead of having to stack them on each other. That way you always reach the box you want to get hold at once, without having to lift the other boxes.

Said and done, we went into the cellar where the rental housing storages are and pulled out all of our stuff in the corridor. It was very easy to go through the banana boxes and then transfer the things we wanted to keep in the transparent boxes. We chose to have two sizes SmartStore 31 and 50 to make it easier to divide things. After it was done we put the boxes back into the stores and the banana boxes we gave away to our neighbors who was about to moved out.

A few weeks later it was time to put the consoles up. Out with the boxes in the hallway again and then it was a breeze to drill, plug and screw up all the brackets. Especially since we just bought an impact hammer and Tommy got a cordless drill for Christmas. In order to exploit maximum height we putas the consoles as high as possible and it gave plenty of space to also put some of the boxes below.

The results exceeded all expectations and to make it even more organized we bought some small adhesive plastic pockets with accompanying paper so that each box was clearly marked.


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”2010 års stora projekt!

  1. Tala om ordning och reda! Verkligen snyggt och organiserad, men jag får ångest bara av tanken på hur lång tid det måste ha tagit. Mitt förråd skulle ta minst en vecka att strukturera upp tror jag =)

  2. Wow, jag är grymt imponerad, både av ert arbete (pust) och av resultatet, det blev ju jättebra. Det är så otroligt skönt att skapa sig ordning och reda, men ibland kan det vara tufft att komma igång med det, det här kändes som en knuff i rätt riktning, tack för inspirationen Sandra.//Elvira

  3. Gud vilken bra inspiration, precis vad jag behövde se just idag. Jag var precis nere i källaren med alla julsaker och det är helt proppfullt trots att vi har ett ganska stort förråd och bara bott här i tre år, jag har ingen aning om vad vi stoppat in där egentligen för det är inte så ofta man hämtar upp något igen 🙂 Kram Elin

  4. Visade inlägget för min sambo och han blev också inspirerad! Till sommaren ska vi allt strukturera upp och fixa i förrådet! Kram Dessi

  5. Susanne:Jo jag känner igen det där med att rota i banankartonger. Även om de var uppmärkta var det svårt att hitta och de blev fort kaos i dem.Sofie:Ja det prefekta tillfället att organisera är ju då man flyttar. Åh jag hade helt missat att du flyttat till Danmark vad roligt! Din nya bloggadresskänner jag däremot igen 🙂Anna:Oja det var verkligen på tiden vi tog tag i förrådet. Erik:Jag tror vi tillbringade mer tid att gruva oss än det egentligen tog att organisera och rensa igenom allt 🙂Elvira:Vad roligt att det var inspirerande för dig, det var det som var tanken med inlägget. Ja vi gruvande oss ett bra tag innan vi tog tag i förrådet, men det gick betydligt smidigare än vi trodde.Brunkullan:Vad roligt och vilket härlig inlägg du skrivit.Gella:Härligt att höra!Simplicity:Det är riktigt skönt att äntligen få ordning och reda. Jag kommer troligtvis inte fara på Formex denna gång. Elin:Ja man anpassar sig fort. Större förråd = mer saker, så är det iallafall för mig 🙂Linda:Det tar jag som en komplimang 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s