Tips – Gör din egen lampa

Jag har ett ljushus som sällan används eftersom jag har den i fönstret, så jag tog efter min mamma och förvandla den till en lampa istället. Som tur var hade vi sparat sladden från en lampa jag råkade ha sönder i flytten så det var bara att sätta in lampan och tända. För er som inte har egen sladd hemma går det få tag i sladd och lampfäste i affärer som Clas Ohlson, Jula eller Biltema.

Då jag använder lågenergilampa gick det bra att lägga den direkt på botten, ifall man använder en vanlig glödlampa kan det hända att det blir för varmt under. Så var noga med att kolla detta först.


Tip – Make Your Own Lamp
I have a light-house that is rarely used because I have it in the window, so I took after my mom and turn it into a lamp instead. Luckily, we saved the cord from a lamp that I happened to have broken in the move so I just had to put in the lamp and light. For those of you who do not have cable at home, you can get hold of the cord in shops like Clas Ohlson, Jula or Biltema.

Beacuse I use compact fluorescent, it was good to put it directly on the bottom. If you are using an ordinary light-bulb it may get too hot, so be sure to check this first.


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Tips – Gör din egen lampa

  1. Har gjort detsamma men jag tog en ljusslinga med 10 små lampor. Eftersom inte stickproppen gick igenom mina fönter så stoppade jag in en och en lampa i huset via ett fönster på baksidan. Hittade både slingor med färgade och klara lampor. Men eftersom jag gillar klara lampor bäst så använde jag mej av den.

  2. Det var länge sedan jag tände i mitt ljushus också. Vet inte riktigt var jag ska ha det i huset än så det får nog vänta i garaget ett tag till. Trevligt att ha något fint där med. Annars en mkt bra idé att slippa passa på varma värmeljus.

  3. Anna:Ljushuset är köpt i en inredningsaffär i Piteå, men de går även att få tag i på nätet. Exempelvis Carlssons interiör (http://www.carlssoninterior.se/visa_produkt.asp?id=1332&t=Ljushus+vitt%2C+14+cm)Hanna:Jag använder en lågenergilampa med styrkan 5 W.Karin:Ja visst blir det. Det blev verkligen tomt då julpyntet blev nedpackat så det känns bra att få lite extra belysning.Teres,Petran och Malin:Jag kan tänka mig att det blev fint att ha slingorna i huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s