Colors 79 – Samlare från hela världen

Colors 79 är en specialutgåva som handlar om samlare från hela världen. Anledningen är att Fabrica, Benettons Kommunikationscenter firar 20 år. Jag fick boken hemskickad åt mig och det är en härlig ”coffe table book” som är rolig att ha framme. Man får chansen att lära känna 20 samlare som samlar på allt mellan himmel och jord och man kan inte låta bli att förundras.

Här kommer ett smakprov från pressmeddelandet:
”Bland de representerade finns 61-åriga amerikanskan Becky Martz som samlar på små klistermärken från bananer. Ett kortlivat föremål, menat att kastas bort, som genom att bli katalogiserade och organiserade erhåller sitt egna estetiska värde och till och med kan anses vackert. Eller 43-årige Jens Veerbeck från Tyskland, som fängslades av de olika designerna av brödrostar som finns, som leder honom att köpa omkring 600 gamla modeller som han visar på hyllor i sitt hem. För Jens är designen av varje brödrost ”som ett litet fönster som öppnas för de trender under ett decennium som finns i ett land”.

Colors 79 – Collector är redigerad av franska designern Sam Baron, i samarbete med designavdelningen på Fabrica som han är ansvarig för. Magasinet finns från och med15 december 2010 till försäljning i utvalda tidningsbutiker och bokaffärer runt om i världen och ges ut på tre språk, engelska, italienska och spanska.”


Colors 79 – Collectors from around the world
Colors 79 is a special edition about collectors from all around the world. The reason is that the Fabrica, Benetton’s Communication Center is celebrating 20 years. I got the book sent home for me and it is a wonderful ”coffe table book” that is fun to have. You get the chance to learn 20 collectors who collect everything under the sun, one can not help but marvel. 

Here’s a taste from the press release:
”Among those represented are 61-year-old American Becky Martz who collect small stickers from bananas. A short-lived objects, meant to be thrown away, as by being cataloged and organized acquire their own aesthetic value and even can be considered beautiful. Or 43 -year-old Jens Veerbeck from Germany, who was imprisoned by the different designs of toasters available, which leads him to buy some 600 older models that he shows on shelves in his home. For Jens is the design of each toaster ”as a small window that opens of the trends over a decade in a country”.

Colors 79 – Collector’s edited by French designer Sam Baron, in collaboration with the design department at Fabrica, which he is responsible. The magazine is available from 15 December 2010 for sale in selected stores and Journal bookstores around the world and is published in three languages, English, Italian and Spanish.”


Foto: Sandra Stenberg – inspireramera.se
Foto: Colors magazine

0 reaktioner på ”Colors 79 – Samlare från hela världen

  1. Va tjusig boken är:) verkligen en coffetable book.Bilden med alla brödrostar är inspirerande. Tänk att en pryl som är designad för samma ändamål kan variera så i formen!

  2. Tack för alla fina kommentarer! ♥Vissa svarar jag på här, resten svarar jag i respektive blogg eller mail.————————————————Linda:Ja det är fascinerande att se hans samling, men mest gillar jag nog sättet att visar upp den på.Susanne:Ja det skulle vara riktigt intressant att hitta några gamla tidningar och jämföra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s