Varmt och skönt

Den dagen vi bygger hus ska vi också skaffa en kamin. Mycket för att det är så mysigt, men också en fördel om det blir strömavbrott en längre stund mitt i smällkalla vintern. Vi har pratat lite med både husförsäljare och husägare om vilken kamin man ska satsa på och det verkar inte vara ett lätt val. Som jag har förstått är det bra om kaminen består av täljsten för att värmen ska komma mera gradvis och stanna kvar längre. Frågan är sedan hur mycket täljsten man ska satsa på för ju mer sten desto dyrare blir det. 


Nice and warm
That day, we build houses, we also get a stove. Much beacuse it is so cozy, but also an advantage if the power goes off for a long time on a cold winter. We talked a little with both house dealers and homeowners about stoves you should buy and it does not seem to be an easy choice. As I understand it is good if the stove is made of soapstone because the heat will come more gradually and stay longer. The question is then how much soapstone you should buy because the more stones the more expensive it becomes. 

 


Foto: Alvhem mäkleri & interiör

0 reaktioner på ”Varmt och skönt

  1. Ha! Jag är ju pinsamt trög ibland, frågar dig som gör så fina tryck om tips på andra… herregud. Klart jag ska ta en svängom bland dina och titta! 🙂 Kram till dig.

  2. Vilken vacker bild! Jag vill också ha en kamin den dag vi bor i hus. Är uppväxt med en sådan i huset och den ger ju mer än bara värme 🙂 Sådan på bilden har mina svärföräldrar och den värmer gott!

  3. Har en Jötul 373 till salu. Svart gjutjärn. Vi renoverade lite och blev tvungna att ta bort den. Tårögd blev man eftersom många mysiga stunder tillbringats framför den. Stor glasruta gör att man drömmer sig bort lääänge.Kan rekommendera den varmt!

  4. Tack för alla fina kommentarer! ♥Vissa svarar jag på här, resten svarar jag i respektive blogg eller mail.————————————————————————–Mmmaja:Tack för tipset, det ska jag kolla upp.Susanne:Ja verkligen, det är mycket man måste ta ställning till.Catarina:Personligen tycket jag täljsten är riktigt fint, iallafall på de modeller vi har fastnat för.Petran:Jag tycker täljsten är fint så för oss är det inget problem 🙂LindaH:Det kan jag förstå, speciellt om man har massa fina minnen knuten till den.Wiveka:Vilka läckra kakelugnar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s