Från klassrum till drömkök

Anna och Joakim har vågat satsa på sin dröm och köpt en gammal folkskola i Gotland från 1903 som de nu håller på att förvandla till ett vackert pensionat. Deras senaste stora projekt har handlat om att renovera ett av de gamla klassrummen till ett stort härligt kök. De satte igång december 2009 och köket stod klart ett år senare. Det märks verkligen att de har lagt ned både själ och hjärta bakom sitt projekt, för fint blev det! Kika gärna in i deras blogg Husprojektet – Från folkskola till drömboende om du vill se fler bilder och följa deras renovering.

Så här beskriver Anna projektet med egna ord.
”Vi började med att riva ner lysrörsarmaturen i taket samt plocka ner innertaket med de ljuddämpande plattorna. Taket spacklades och målades. Sedan sattes det ny väv på väggarna och den bruna orangea panelen slipades och målades i ljus grå. Plastgolvet revs och under hittade vi original trägolvet som vi lagade, slipade och lutade i grått. Golvet fick sedan en skyddande yta av hårdvaxolja.

I mars 2010 ritade vi och beställde vårat kök. Jag har länge drömt om ett rött kök och eftersom rummet var så stort (45km) och numera ljust och fräscht vågade vi gå all way in. Under hösten 2010 drog vi om avloppet och drog el till köket och köksön. Nu har jag fått ett härligt, ljust och vackert kök som jag njuter av hela dagarna.”

Har du gjort en renovering, stor som liten, som du är nöjd med så tveka inte att höra av dig till mig. Du behöver inte ha en blogg för att vara med. Skicka bara ett mail till mail@inspireramera.se


Foto: Anna

0 reaktioner på ”Från klassrum till drömkök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s