Före och efter – badrummet

Det enda rummet ni inte har fått kika i hittills är badrummet. Det är egenligen inte så mycket att visa, men det har trots allt hänt en del här sedan vi flyttade in. Om det hade varit kakel så hade den här lägenheten varit perfekt, men nu är det tyvärr en hyreslägenhet och då går det inte att komma undan de typiska plastmattorna. I vårt fall handlar det om en mörkröd plastmatta men det känns ändå helt okej. Det är trots allt en lägenhet från 80-talet.

När vi flyttade in så var det några hål i väggen som inte blivit spacklade och en bräda som blivit uppsatt längst väggen som inte var så fin. Vi provade först att ta bort den men det visade sig att färgen under brädan inte stämde så bra med väggfärgen. Vi fick då tillstånd av kvartersvärden att måla brädan vit och i samband med att en målare var här för att fixa resten av lägenheten var han snäll och målade den åt oss.


Before and after – the bathroom
The only room you have not seen so far is the bathroom. It´s not that exciting, but some things has happend since we moved in. If it had been tiles in the bathroom this apartment should have been perfect, but it is unfortunately a rented flat and then you can not avoid the typical vinyl floors. In our case, it is a dark red vinyl but it still feels alright. It is after all an apartment from the 80’s. 

When we moved in it was a few holes in the wall that were not filled and a plank that was set up on the wall that was not so nice. We first tried to remove it but it turned out that the color under the board was not the same as the wall color. We then got permission of our landlord to paint the plank white, and in connection with a painter was here to fix the rest of the apartment, he was kind enough to paint it for us.

 


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Före och efter – badrummet

  1. Nej det är inte så kul med hyreslägenheter. Jag blir galen av att inte få göra om någonting. Jag förstår inte varför hyresvärdarna är så envisa med att de fläckiga, slitna 80-talstapeterna ska sitta kvar. Fast som tur är ska vi inte bo här så länge till.Att måla brädan vit gjorde ju en enorm skillnad iaf.Hur går det med husplanerna? Ligger de på is så länge?

  2. Små grejer kan göra stor skillnad! I staden jag bor i så måste jag säga att de flesta badrummen är helkaklade även i hyresrätterna, men vårat såg utan som erat fast med blå matta när vi flyttade in(fast 10 gånger värre då det var ifrån 60-talet)! Ha det bäst

  3. Snyggt med vitt och fräscht – och jag som gillar rött tycker att golvet faktiskt är kanonläckert. Härligt att se vad man kan göra med små medel och i en hyresrätt. Var förresten glada över att mattan är röd. Ofta brukar det ju vara babyblå, babyrosa eller aprikosa våtrumsmattor i hyreslägenhetsbadrum. Jag för min del har en blå, som jag gjort mitt bästa för att täcka så mycket som möjligt av. Har använt mig av några vanliga badrumsmattor och några badrumsmattor i trä (!) från Åhléns. Billigare än att lägga in riktig trall, vilket ju i och för sig också skulle kunna vara ett alternativ. 🙂

  4. Här händer det som vanligt en massa grejer! Fint.Ett tag sedan jag var här, oj du har helt bytt bana? Har du hoppat av din utbildning inom medicin? Modigt!Lycka till med alla nya projekt nu.Kram

  5. Tack för alla fina kommentarer! ♥Vissa svarar jag på här, resten svarar jag i respektive blogg eller mail.————————————————————————-Helena:Duschdraperiet är från Indien via Ilma of Sweden. Tyvärr fanns det bara i ett exemplar men hon har många fina duschdraperier.Linda:Oja det är vi verkligen. De andra lägenheterna vi tittade på i samma veva var aprikosfärgade och det är inte en smickarnade färg.saravillfara:Haha, ja hon hade allt en wc-anka pose.Mia:Inte riktigt, jag söker jobb som biotekniker och har mitt företag och blogg på sidan om som hobby. Just nu läser jag till grafisk formgivare för att få utlopp för min kreativa sida. Hoppas allt är bra med dig! Vad sysslar du med nuförtiden?Frida H:Vad läckert! Det skulle vara roligt om du gjorde det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s