Bortglömda växter

Designstudion From Us With Love har tillsammans med trendexperten Jan Rundgren har gjort en utställning i varuhuset PUB. Med utgångspunkt i nio klassiska krukväxter vill man med hjälp av modern inredning och design återuppliva en bortglömd skönhet och status.

Så här beskriver de utställningen:

”Efter en lång period av minimalism börjar sakta färger, former och uttryck inspirerade av naturen leta sig in i våra bostäder. Växter i hemmet upplever en renässans och har fått en framskjuten roll som inredningsdetalj. Trender inom mode går ofta i cykler, det gäller även växtlighet och inredning. Precis som den utsvängda byxan gjort en lite oväntad återkomst i den moderiktiga storstadsgarderoben har den taggiga kaktusen smugit sig tillbaka, med nyvunnen status bland trendspanare och inredningsentusiaster.

De krukväxter Jan Rundgren valt till utställningen har precis som kaktusen fört en tillbakadragen tillvaro utanför rampljuset. De har haft svårt att hitta en naturlig plats i storstadens bostäder då många upplever dem som föråldrade och tråkiga. Dessa gröna hjältar förtjänar en ny chans och att återupptäckas av en ny generation.
Med hjälp av en uppdaterad kombination av piedestal och glaskupol undersöker Form Us With Love med sin design nya möjligheter att belysa och höja statusen på dessa gröna klassiker. Men hur mycket betyder presentation, och vart går gränsen för vad storstadens stilrena hem klarar av? Finns det plats för söta Begonior och kan mormors Saint Paula grönska igen, i ett nytt sammanhang?”

En intressant frågeställning! Själv äger jag tre växter och visst känner jag att fler växter skulle kunna rymmas. Vilka växter har du hemma? Tipsa mig gärna om snygga och lättskötta blommor också för vi har inte gröna fingrar här hemma.


Foto: PUB

0 reaktioner på ”Bortglömda växter

  1. Wow, det här måste jag nog kolla in! Dels för att jag bor nära men oxå för att växter är ett måste i mitt liv :-)Tips på växter är gullranka – om man vill ha klättrande hängväxter eller svärmorstunga – långa "spjutliknande" gulgröna blad som sticker rakt upp. Dessa två går knappt att ta död på, ja om man inte låter bli att vattna helt och hållet då ;-)Trevlig helg!Kram Jenny

  2. Tack för alla fina kommentarer! ♥————————————————————————-Margareta:Tack, det ska jag se till att göra 🙂House of Jammi:Sedan vi flyttade till den nya lägenheten hade vi med oss en växt som överlevt och har sedan dess skaffat två till så sakta men säkert blir de fler.Jenny:Vad roligt, du får gärna säga vad du tyckte om utställningen. Tack för tipsen om växterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s