Dags att inreda balkongen!

Nu är det äntligen dags att piffa till balkongen inför våren/sommaren. Första steget var att lägga tillbaka trallen som vi förvarat i förrådet under vintern, sedan får det bli en tur till Plantagen och se om vi kan hitta något roligt. Ni får se en bild på hur det blev så fort det är färdigfixat.Saga, vår lilla Bengal, är min trogna följeslagare och missar aldrig en chans att få vara med. Det är nästan omöjligt att ta kort utan att hon finns med på något hörn. Hon har verkligen en underbar personlighet och är alltid först att springa och hälsa på en när man kommer hem. När man är på väg bort däremot så är det en helt annan femma, då är det höga jam (så vi inte råkar missa henne) och sedan försöker hon hoppa upp i famnen så fort tillfälle ges för självklart vill hon följa med. Däremot så avskyr hon när det blåser och tycker inte alls om att bli kall om tassarna, så jag gissar att hon ser fram emot våra sommarpromenader lika mycket som jag gör.


Foto: Sandra Stenberg & Tommy Nilsson – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Dags att inreda balkongen!

  1. Jag är också sugen på att lägga trall ute på balkongen. Det blir ju så himlans snyggt! Men blir det inte lätt fult, när det regnar osv? eller under, behöver man inte en slags matta eller plast? Nyfiken på att få se bilder när det är klart :)Kram!

  2. Härligt, att få utnyttja "ett rum till" är så himla skönt efter en lång vinter med stängda dörrar. Ska bli kul att se era vårplanteringar!Kram Jenny

  3. Lovely =) F har skottat fram halva altanen, så nu när gästrummet börjar vara klart kanske jag tar mig en slappardag där i solen – men bara kanske 😉 Nu är jag ju tänd på att få börja fixa allrummet, så stretcha laseringsmusklerna =)

  4. Tack för alla fina kommentarer! ♥Vissa svarar jag på här, resten svarar jag i respektive blogg eller mail.——————————————————————————-Dessi:Ja verkligen, det är en underbar känsla att få sätta igång och börja använda balkongen.Emma:Håller med, det är verkligen ett härligt vårtecken.Johanna:Vad roligt att du frågar. Träet på trallen är fastskruvad på en plastställning så det kommer upp en bit från betongen. På så sätt blir det bra ventilering under och inget annat material behövs under. Det blir inte heller fult då det regnar, så trall kan jag varm rekommendera. Sedan är det dessutom lätt att såga i för att få det att passa överallt.Petran:Balkong i söderläge var ett krav då vi skulle flytta, saknade det så mycket i vår förra lägenhet. Men nu längtar man efter trädgård istället 🙂Jenny:Ja lägenheten känns genast mycket större. Det ska bli spännande att se om det blir något av våra planteringar denna gång.J:Åh vad mysigt, du förtjänar att ta det lugnt. Det projektet ser jag verkligen fram emot, kommer bli så fint. Det är bara att säga till så kommer vi förbi och hjälper till.Tove:Det är samma här! Våra jordgubbsplantor är vissna och tråkiga. Ser fram emot till de växer till sig.Jonas:Ja det håller jag med om 🙂

  5. Städad själv på ena altanen i helgen. Tycker det är så svårt att få en riktigt mysig känsla på en altan jämfört med en balkong. Hoppas du får mysiga stund på din balkong med kissen.

  6. Hej,själv funderar jag på att "bygga egen" trall eller golv på vår balkong. Med hjälp av tryckimpregnerat virke och reglar.Vad är det för plastställning du skrev om? Vart köper man det och vart har ni köpt era trätrall (om jag ångrar mig och inte vill bygga längre 🙂 )./Peter

  7. Vad mysigt att göra iordning balkongen! Det längtar jag också efter, ska nog ta tag i det snart =)Härligt att ni trivs med sänghyllorna, blir kanske något liknande här hemma också.Tack för gratulationen =)Kram

  8. Hej!Jag gillar också bengaler och lilla Saga verkar vara fin, men du nätar väl in balkongen, för att undvika att hon hoppar över kanten?

  9. Peter:Kan tänka mig att det kommer bli snyggt att bygga egen trall på balkongen. Jag tror jag beskrev det lite slarvigt. Plastställningen jag menade är den som själva träet är fastskruvad på när man köper dem. Så en trall är ovansida trä, undersida plast så att säga. Trallen är köpt på Clas Ohlson.Catarina:Nej vi kommer inte att näta in balkongen, men hon (och de andra katterna) får givetvis inte vara ute på balkongen utan sele eller extremt noggrann övervakning. Det skulle vara min värsta mardröm om det hände dem något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s