Hemmagjord havremjölk

Tipset fick jag av UnderbaraClara och visade det för Tommy. Han är nämligen kocken i familjen och blev genast sugen på att prova på. Nu har vi gjort flera liter av den och testar oss fram vad man kan använda den till förutom att dricka den som den är. Enkelt, gott och billigt är det helt enkelt.

Recept (1 liter)
Blanda ihop 3 dl havregryn med 15 dl vatten, lite salt och socker samt 3 msk neutral olja (ex rapsolja). Mixa sedan ihop allt med en stavmixer och låt blandning rinna igenom silen. Sedan är det klart! Det enda man behöver tänka på är att röra om ordenligt när man ska dricka eftersom den siktar sig.

Trevlig helg!

 


Foto: Tommy Nilsson – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Hemmagjord havremjölk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s