Design för miljön

Återanvändning och miljömedveten design är något jag brinner starkt för. ”Slit och släng”-samhället vi lever i är både ohållbart och egoistiskt. Därför är det härligt att se att allt fler tar efter och exempelvis gör om möbler istället för att köpa nytt eller fyndar på loppisar, tradera osv.

Mitabs pall Button (designas av Form Us With love) är ett sådant exempel där pallen helt enkelt kläs med spillbitar som blivit över istället för att slängas. Genialiskt eller hur? Ingen pall är den andra lik!

0 reaktioner på ”Design för miljön

  1. Jag håller med! Vi skall tänka på miljön och vi jag själva göra så smarta och snygga läsningar som dessutom är unika. Själv har jag nyligen fyndat på Marknader och loppisar i Berlin

  2. Pallarna är dessutom jätte söta så man slår verkligen två flugor i en smäll. Brukar även försöka köpa hyfsat stilrena grejer med kvalité om man behöver ngt nytt. Det håller längre och går inte ur mode så fort.

  3. Kakan:Vad spännande det lät med marknader och loppisar i Berlin. Är det ett annat utbud där eller ungefär samma?Tina:Ja den har jag sett förut, riktigt läcker! Undra hur den är att sitta på?Sofia:Det är ett smart tankesätt, så försöker jag också att tänka.Maja:Ja verkligen! Vill man inte ha saker så kan man alltid sälja dem eller sänka bort dem istället för att kasta.House of Jammi:Ja med tanke på vilket tyg de använder så misstänkte jag det också.

  4. Svar: Det är ett riktigt bra utbud på marknader i Berlin. Marknaderna som jag var på hade mycket gamla grejer, loppis-liknande men riktigt mycket bra grejer. Du kan läsa mer om marknaderna i inlägget Berlin Marknader och läsa om mina fynd jag gjorde. Marknaderna erbjuder även mycket hantverk. Jag hittade bland annat en bild från ett uppslagsverk från 1800-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s