Cake pops

Efter att ha sett massvis med bilder på cake pops så kunde jag inte låta bli att testa att göra några själv, har nämligen tankar om att bjuda på dessa på vårt bröllop. På tal om bröllopet så firade vi igår fem år tillsammans och att det var prick ett år kvar till vi gifter oss! ♥

Nu börjar nedräkningen på riktigt med andra ord. Har sedan tidigare startat upp en bröllopsbloggen Weddingbells så att inte Inspirera Mera ska drunkna i all bröllopsinspiration.

Cake pops med smak av ballerina kladdkaka

Ingredienser:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper i kylen / alternativt ståendes i glas tills chokladen stelnat.

Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen, observera bara att det ska vara en smakfri olja och inte oliv eller liknande.

(Recept från Starowomen)

 


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Cake pops

  1. Mmmmmmm, ser gott ut 🙂 Grattis på eran dag!! Ni är så fina tillsammans!!! Jag längtar tills nästa nästa år, det ska bli så underbart att få vara med på eran dag!! ❤ kramar

  2. Mmmmmm! De hade försvunnit i ett nafs här. :)Har du tittat in på Bakerellas sida? Om inte, missa inte det… finns mängder med pops, dops, bites, chews… you name it. Smaskens!

  3. min favoritkaka är ballerina kladdkaka,super god.om du vill ha de till bröllopet och få de lite lyxigare så kan man spritsa tunnt med choklad runt om cake popsen och lägga ett lite spetsband i vilken färg man vill på pinnen,då blir de jättefint.

  4. Maria:Tack vad gullig du är! Nu är det mindre än ett år kvar, som vi längtar.K.Stamberg:Tack för tipset, där ska jag kika in.Simone:Vilken härlig idé, det skulle verkligen lyxa till det hela. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s