Hemma hos Kristina

Kristina med bloggen Ingen vanlig dag har byggt ett fantastiska utekök i en lada. Jag kan tänka mig att de kommer ha många goda middagar där.

Kristina berättar
Hela uteköket är platsbyggt och till det har det använts tjocka plank (24 mm) som var helt obehandlade. Vi valde att ha en stor bänk, avdelad i mitten och på enda sidan med ett hyllplan. Jag tyckte att det var viktigt att ha en snygg diskho (det fanns en gammal diskbänk liggandes här men när vi provade såg vi hur trist det skulle bli) och valde istället en i porslin för att förstärka lantkänslan en aning. Vår är köpt på Ikea och heter Domsjö. Även blandaren är ny och kommer från Ikea.

Till uteköket har vi dragit in vatten. Det är från samma uttag som vattenutkastaren och därför kan vi bara få kallvatten. Men det är helt ok, med en vattenkokare nära till hands kan man snabbt värma diskvatten. Avloppet går rakt ut genom väggen till dräneringsdiket som vi har där. Ovanför bänken har vi satt upp två stycken hyllplan med enkla konsoller från Ikea och alltsammans – både bänken och hyllplanen – har jag penslat med Jotuns drivvedsbets för att få till lite samma stil som de gamla väggarna.

I och med att det uterummet ligger i en lada så är det väldigt högt i tak. På bilden här ovanför kan ni se lite av den takhöjden. På andra sidan väggen använder vi just nu som verktygsbod och där har vi även veden men tanken är att det ska byggas om till vårt gästhus och kombinerat kontor med en liten kokvrå och ett sovloft.

Det stora vita skåpet var det som jag rotade fram från matkällaren för några veckor sedan. Då var det inte lika kul men, som jag misstänkte, med ett antal lager vit färg blev det riktigt fint och där har vi nu allt porslin, skafferivaror och annat vi behöver här ute.


Foto: Kristina – Ingen vanlig dag

0 reaktioner på ”Hemma hos Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s