Nytt liv

Hanna Wendelbo-Hansson som jobbar hos Boråstapeter har dygt ner i deras gamla arkiv och hittat flera hundra år gamla tapeter som hon har gett nytt liv i form av kollektionen Karlslund. Sådant gillar jag, då gammalt återvänds med en tvist av något nytt.

– Det finns få kulturhistoriska kollektioner på marknaden och det har varit väldigt roligt att få plocka fram gamla tapeter ur gömmorna för att ge människor tillgång till dessa mönster, säger Hanna. I kollektionen finns tapeter med namn som Drottningholm, Bjärka Säby och Jugendträd. Varje mönster med en unik historia. Inte minst Rosenvinge som tros ha målats av tyska munkar och är Nordens äldsta papperstapet, daterad till år 1556 och funnen i det Rosenvingska huset i Malmö.

0 reaktioner på ”Nytt liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s