Orörligt & orkelös

Det börjar bli riktigt trång i magen nu för tiden och det är inte lätt att varken röra sig eller har ork till så mycket annat än att förbereda ankomsten, planera bröllop och det kommande dopet (med många pausar där emellan). Att sängen lockar redan kl 20.00 är en ovanlig känsla då jag vanligtvis är extremt kvällspigg. Fast nu är det kroppen som får styra, gissar att det lär bli många sömnlösa nätter framöver istället.

Vi har nu gått in i vecka 33, vilket innebär tätare kontroller hos barnmorskan och föräldrautbildning. Varken jag eller Tommy känner oss oroade inför den kommande förlossningen utan ser istället fram emot den med spänning. Tänk den otroliga upplevelsen trodde jag aldrig att vi skulle få vara med om.


Foto: Sandra Stenberg
Illustration: babycenter.com

0 reaktioner på ”Orörligt & orkelös

  1. Jo, man tänker ju att det är så det kommer att vara. Men vet du att på 2 år och 3 månader har vi bara haft två "sömnlösa nätter".Håller tummarna att eran bebis gillar att sova. 🙂

  2. Hej Sandra, du behöver inte svara om du inte vill men gjorde ni ivf eller tog det sig ändå? Hur många försök fick ni göra iså fall?MVH Anna

  3. Catarina:Det låter lovandes! 🙂 Brås hon på sin mamma så lär hon gilla att sova.Anna:Ingen fara, vi har varit väldigt öppna med att det tagit ett bra tag för oss att bli med barn. Det gick aldrig så långt att det blev ivf för vår del. Vi fick behandling först hos kvinnokliniken här i Umeå i ett halvår och skickades sedan till Barnlöshetskliniken i Skellefteå där vi fick gå på två kurer ägglossningsstimulerande (Pergotime) innan vi fick vårt efterlängtade plus. Allt som allt tog det över två år.

  4. Tack för svaret 🙂 Vi har tid för ivf nästa månad, känns lite läskigt och hade hellre provat nåt annat först (de hittar inget fel på någon utav oss, alltså bara oförklarlig barnlöshet) Var det samma för er?

  5. Anna:Vet att andra par som har fått resultatet oförklarlig barnlöshet har fått äta Pergotime, men det verkar variera beroende på vilken läkare man träffar. Förstår att det känns läskigt men de är duktiga på sina saker. Har en nära vän som gått igenom IVF och lyckades på andra behandlingen. Det enda de hittade på mig var att jag hade dåliga värden på en kvot mellan två hormoner som ska samarbeta med varandra. Det innehar att jag bara hade ägglossning ett par gånger per år. När jag fick äta Pergotime så svarade jag väldigt bra på den behandlingen tack och lov.

  6. Det som slagit mig nu är hur läskig vinkel ens rygg är när man börjar bli riktigt stor. Det är ganska självklart att ens kropp är trött. Jag somnade redan vid 19.00 när jag gick in i v. 27.. Ps. ang. sömnlösa nätter. Min son sov hela nätter (12 timmar) redan när han var i vecka 10..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s