Vad ska hon heta?

BB-väskan är packad, babyskyddet är installerat i bilen, barnvagnen står i hallen, alla små kläder är upptvättade och ihopvikta och spjälsängen är nybäddad och bara väntar på lillan. Hon har samma underbara jersey-bäddset från Beach House som vi har till vår dubbelsäng. Kan inte tänka mig något tyg som är mjukare, helt galet skönt.

Under tiden vi väntar (38 dagar kvar) så försöker vi komma på några passande namn till vår flicka. Vi har några favoriter men inget är bestämt än, måste få se hur hon är och ser ut innan man riktigt vet att namnet passar. Ni får med andra ord väldigt gärna komma med tips på fina tjejnamn!


Foto: Sandra Stenberg – Inspireramera.se

0 reaktioner på ”Vad ska hon heta?

 1. Ååh! Lycka till nu. Esther röstar jag på. Hon föds ju dessutom samma halvår som sin kungliga kusin Esthelle så det är väl en fin parafras också :)Ska hålla tummarna för dig i påsk!

 2. Åh, så fint ni har gjort! Jag är väldigt förtjust i namnen Alice och Mathilde. Eftersom jag älskar Frankrike så tycker jag även om Amélie och Céline. 🙂 Men jag tror nog att ni kommer hitta det perfekta namnet för er flicka. Bara ett tips – välj inte ett namn som till exempel Therese (inget fel på själva namnet) för att sen sätta dit felaktiga accenter som gör att det uttalas Theräs eller liknande… Det värsta jag vet, haha! 🙂

 3. Namn är jättesvårt! Ska ni ha mellannamn också? De ska ju klinga ihop, precis som efternamnet. Mycket krångliga grejer man ska tänka på.. 🙂 Mina twins heter Caspian och Nathanael. Caspian kom vi bara 1-2 veckor innan de föddes, medan Nathanael var bestämt innan jag ens var gravid.. Hehe 🙂 Mellannamnen kom vi på efter att de fötts och vi fått pappren från Skatteverket.. :)Amelie/Amelia är ett av mina favoritnamn.. 🙂 Hade vi fått en dotter så skulle hon nog fått heta Amelia :)Släktnamn låångt bak kan vara fina och unika, kanske finns en mormorsmor som har det perfekta namnet för er kommande lillstjärna 🙂

 4. Jag tycker om Lilly hayley och rose 🙂 som en sakt innan kolla efter gamla släktingars namn, hoppas allt går bra! Din blogg är jätte fin 🙂 kram

 5. Läser din blogg och kan inte låta bli att föreslå ett namn som jag är såååå förtjust i. Det namnet är Adina!en vad då… det blir nog bra vilket namn ni än väljer. Önskar er lycka till / KaizenKen

 6. Den där väntan på första barnet är magisk! Man vet inget mer än att man kommer älska det lilla knyttet villkorslöst! När jag tänker på era namn så kommer namnet Tomasine upp – ett annorlunda men mycket fint namn tycker jag!Lycka till och glad påsk!

 7. Men å så fin du gjort!! Och vad förberedd du verkar vara. Jag känner mig mindre förberedd med packning osv denna gång än förra… Jag har 15 dagar kvar och har ännu inte packat väskan… Börjar bli lite stressad faktiskt :)Namn är inte en lätt historia, men det ger sig nog ska du se när ni träffar er lilla tjej. Om du vill läsa om hur vi resonerat kring namn kan du kolla här: http://alltochelleringet.blogspot.se/2012/02/det-dar-med-namn.htmlGLAD PÅSK!Kram Linda

 8. Åh vad roligt att fundera ut namn till lilltjoppan !! Jag tycker att VERA är fint och såklart ALVA som min flicka heter :)All lycka och Glad Påsk på er!

 9. Vi har tre barn, en flicka och två pojkar. Trots att vi är helt nöjda och inte planerar fler kommer jag mig inte för att "ge bort" de namn som eventuellt skulle stå i tur. Gör för all del inte som en kompis till mig. Hon fick en son och gav honom de tre vackraste pojknamnen hon visste. Sedan fick hon två söner till och hade använt alla sina bästa…

 10. Guu så spännade Sandra! Har ni inga prospects på namnfronten? Vi har en handfull fina namn som vi bollar emellan och jag som har en förkärlek för lite udda varianter tänker att en liten Tomasine skulle passa som ett avkok på Tommy & Sandra 🙂 Juni är en annan favorit och Tintin. Ska bli så spännande att se vad som kommer ut! Kram

 11. Lova – fröet av er stora kärlek. :)Kanske Maja (för maj) eller Siri? Det känns som om ett ganska enkelt namn passar er, fast det är nog bara för att jag tänker på 'stilrent'. 🙂

 12. Mira Matilda fick min dotter heta…hon är idag 21 år och bär namnen med stolthet 🙂 Sedan erkänner jag att SMILLA är alldeles förträffligt gulligt namn !Lycka till Er och framtiden !

 13. Hej!Vilken fin blogg du har =)Namn är svårt, för de ska ju liksom passa på den lilla människan som kommer ut. Jag gillar följande tjejnamn:TuvaKellyNova LivAlmaAliceMajaTindraEllikaEllenJa, det finns ju en uppsjö av namn…Lycka till med förlossning och er nya familjemedlem =)Kram!

 14. Jag tycker det är lättast med tjejnamn, vi har valt Nova till vår lilla tjej som ska komma när som helst :)Annars tycker jag Alicia och Ella är fint!Mysig blogg du har föresten, kikar nog tillbaka igen 🙂

 15. Hej!Jag och min sambo ska lägga nytt golv i vår nya lägenhet och vill ha valnöt. Och så fick jag se erat fina golv för det är valnöt eller? tänkte höra om du kommer ihåg vad märket heter på golvet?

 16. Josefine är vackert. Heter det själv och trivs himla bra med det. Annars är Linnea väldigt fint. Ni kommer hitta det passande namnet för henne 🙂

 17. Vad glad jag blev när jag hittat hit, nu har jag en ny blogg inom inredning och mammaskapet att följa 🙂 Själv flyttar jag till hus på fredag och har en bebis planerad till om 43 dagar så det passar mig bra. Kram Jennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s