Stora förändringar!

De senaste veckorna har varit minst sagt händelserika! Det har kliat i fingrarna att få berätta för er vad som hänt, men jag har velat vänta till allt har blivit spikat först.

Tommy har nämligen blivit erbjuden nytt arbete i vår hemstad Piteå som medicinteknisk ingenjör. Då det var ett jobb han gärna ville ha så han tackade ja, skrev på kontrakt och sa upp sig från sitt gamla jobb härom veckan. En dag senare så köpte vi vår första bostadsrätt med utsikt över älven. Den är inte i bästa skick så till sommaren kommer vi att renovera och fixa till den från topp till tå. Det planeras redan för fullt och det kommer bli riktigt bra i slutändan! Vi ska bland annat slå ner väggen mellan kök och vardagsrum för en mer öppen planlösning.

Vi får ta över lägenheten i mitten av juni och tanken är att renovera lägenheten innan vi flyttar in. Då slipper vi flytta runt alla möbler och så vill vi inte ha vår lilla bebis bland allt damm och målarlukt, så först några veckor senare kommer vi flytta in med alla våra saker.


Foto: Hemnet.se

0 reaktioner på ”Stora förändringar!

 1. Grattis, älvutsikt låter superhärligt! Var noga med vilka ni anlitar bara, eftersom väggen ser bärande ut mellan kök och vardagsrum på skissen. Allt går ju att fixa men duktiga hantverkare gör det både säkert och snyggt. =)

 2. Åh, vad roligt att ni blir Pitebor igen! =) Vart finns det bostadsrätter med utsikt över älven? Blir spännande att få se bilder från lägenheten framöver. Lycka till med allt! Kram

 3. Vad roligt, tänk att det är något med bebisar och flytter, vi flyttade både när stora tjejen var alldeles nyfödd och sen flyttade vi till vårt hus när tvillingarna var ett par månader, allt på en gång liksom 🙂 .Lycka till med både rust, flytt och jobb!Kram Victoria

 4. men vad roligt!!ja de är helt klart värt ett renovera innan.. vi renverade toa när hugo var någon månad.. speciellt inte kul då vattnet i huset var bort kopplat!:)

 5. Grattis till lilla söta tösen och till Tommys nya jobb! Spännande!Var i Piteå flyttar ni, om jag får vara nyfiken? Har ju själv bott i bostadsrätt före vi köpte gården, tänkte om det är i det området vi bodde… :)Kram, Sofie

 6. De ska bli så kul att få hem er till Pite!! :)) Då kan ju träffas lite oftare och det ser jag fram emot!! Många kramar till er!

 7. De ska bli så kul att få hem er till Pite!! :)) Då kan ju träffas lite oftare och det ser jag fram emot!! Många kramar till er!

 8. Hejsan, åh så roligt med en flytt och renovering och förändring. Ibland behövs det, och jag hoppas det går riktigt bra med all renovering. Skulle du vilja visa upp renoveringen (eller kanske bara en liten del!) på Byggla? Är du intresserad får du en liten välkomstpresent. Det är bara att maila mig om du vill veta mer. Och lycka till med flytten! MvhVendela på Byggla

 9. Vad härligt, grattis! Ska själv flytta, dock från stor tvåa till liten etta, men ändå, förstår känslan. Älskar att flytta och få rensa bland saker och börja om från början med inredning 🙂

 10. Tusen tack för alla fina gratulationer! Maria:Tack för varningen, väggen är däremot inte bärande och det är många grannar som gjort samma förändring. Det stod även med som förslag i bostadsannonsen. Vi kommer att riva väggen själv, fast med hjälp av min pappa som är snickare. Mia2:Absolut! 🙂Anna:Tack så mycket! Lägenheten ligger i Furunäset.Victoria:Ja verkligen så har jag också tänkt. Det blir fullt upp i sommar men väldigt roligt!Liza:Tack! 🙂 Nej det blir en lägenhet på Furunäset vid kärleksstigen.Sofie:Det blir på Furunäset.Kusin Maria:Absolut, det ser jag fram emot!Moster H:Ja det är riktigt fint med all natur i närheten, gissar det kommer att bli många barnvagnspromenader där framöver.Erika: Ja verkligen, det har varit ett händelserikt år 🙂Vendela:Vad roligt att ni är intresserade av renoveringen.Frida:Det gör jag också! Trodde jag var den enda som tycker så 🙂

 11. Hej! Menar inte att låter negativ eller så, men varför flytta till en tvåa med ett spädbarn som inom ett-två år kommer behöva ett eget rum? Ni kanske gillar att flytta, men jag tänkte bara att det är ju onödigt isåfall att lägga ner så pass mycket jobb på att renovera om ni ändå inte kan bo där om ett tag. /M

 12. NCatharina, Mariakoden:Vad roligt, vi borde träffas på en fika framöver!Dan:Tack!M:Vi har flera anledningar, dels hade vi ingen kötid för att få en fräsch och fin hyreslägenhet, dels är de dyra. Nu får vi en bostadsrätt precis som vi vill ha den med både billig avgift och inköpspris. Att vi sedan bara kan bo 2-3 år i den är inga problem då vi vill köpa hus inom den tiden. Dessutom är det roligt att renovera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s