Tävla & vinn en Wake up light

 

Du har nu chansen att vinna en Wake-up Light (HF3520/01) från Philips. Istället för att vakna med ett ryck av en hög signal så väcks man istället mjukt och smidigt av att ljuset ökar gradvis under en halvtimme, precis som en soluppgång. Färgen ändras från mjuk gryningsröd till orange och sedan till klargul. På så sätt vaknar man mer naturligt och när väckningstiden är inne så spelas ett naturligt ljud upp (man kan välja mellan fem olika). Om man vill dra sig lite på längre så är det bara att trycka på väckarklockan så startar man snooze. Låter underbart eller hur? Läs mera här om alla fiffiga funktioner.

Philips har haft ett roligt Wake Up Experiment där Henrik (en frivillig person) gått med på att väckas på morgonen i 30 dagar genom olika roliga påhitt. Vad sägs om väckningar med tema ”the grudge”, ”50 kg of flour” och ”cuteness overload”?

Så här går tävlingen till
Du behöver enbart svara på frågan och komma med ett tips i kommentarsfältet nedan, så är du med och tävlar.

1. Vilken av Henriks väckningar är din favorit? (länkt till Philips Wake Up Experiment)
2. Kom med ett tips på ett bättre sätt att vakna på.

Ett bidrag per person! Tävlingen pågår t.o.m. den 21:e december 2012 kl 23:59
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

30 reaktioner på ”Tävla & vinn en Wake up light

 1. 1. Min favorit var definitivt ”cuteness overload” väckningen. Den var mysigast och lugnast att vakna till. Ogillar starkt när man blir våldsväckt, huu!

  2. Min egen variant av cuteness overload är när någon av mina katter väcker mig genom att trampa på mig eller pussa mig på näsan. Den är mysig. Annars gillar jag när solen strålar genom fönstret och man vet att det blir en solig dag. Känns lite bristvara nu på vintern då, men på sommaren är det underbart

 2. Vilken extremt kul kampanj, cred till marknadsförarna 😉

  1. Som hästägare får jag väl lov att lägga min röst på Horse in a suit. Läskig tanke!
  2. Min son är en bra väckarklocka. Får du inte ett finger i näsan eller ett hårt knä i revbenen, så kanske du har turen att vakna till ett lågmält ”mamma, ä du vaken?”. Oavsett metod — vaknar gör du!

 3. 1. Om jag får välja så måste det bli ”cuteness overload”. Känns som ett bra sätt att börja degen på.
  2. Det bästa sättet att vakna på måste ju vara att bli väckt av någon man tycker om med tex en puss på pannan.

 4. 1. 50 kg mjöl är min favorit. Vad hemskt liksom!

  2. Jag skulle låta honom vakna på samma sätt som jag själv brukar få vakna när jag har sovmorgon, nämligen av grannens åsna… Om jag kliver upp min vanliga tid, innan åsnan fått frukost, så är det inga problem. Men om jag någon gång, gud förbjude, bestämmer mig för att ta sovmorgon tills åsnans frukostdags, ja, då får jag skylla mig själv. När grannen kommer med frukosten så utstöter ett skri som kan väcka döda. iii-ooo-iii-oooo… Ingen kan sova då, jag lovar!

 5. 1. Vilken av Henriks väckningar är din favorit?
  Jag måste säga The Grudge (Dag 20). Hade det varit jag så hade jag nog gjort i byxan 😉 Och det är ungefär såhär man känner varje morgon när alarmet på mobilen ringer oavsett hur mjukt och lugnt alarmljud man än har…

  2. Kom med ett tips på ett bättre sätt att vakna på.
  Eftersom både jag och min man är skiftarbetande människor och oftast går skift som omlottar varandra pga att det alltid ska finnas någon hemma hos barn och djur, så vaknar vi alltför ofta av varandras larm. Kanske svårt att ordna i praktiken, men önska får man väl – att det ordnas ett larm som väcker en enda människa och inte alla i rummet! 🙂

  Eftersom att det ännu inte uppfunnits vad jag vet så kommer vi nog fortsätta vakna av varandras alarm (vilka vi måste ha – annars försover vi oss, tro mig – vi har provat) så skulle det vara kul att få vinna en lampa så vi i alla fall kan vakna upp i lugn och ro och få det lite mer harmoniskt.

 6. 1. Bootcamp Workout
  Nog för att jag är morgonpigg och egentligen ganska lättväckt, men nån måtta borde det väl ändå vara!?

  2. Ett bättre tips är såklart att jag får vinna denna wake-up light, min morgon ser nämligen nästan ut som bootcamp. Fast hos mig börjar morgonen med en väckarklocka som med sin ilskna signal väcker min hund. Min hund har direkt (i samma sekund) samma frenesi som Charlotte och börjar studsa, hoppa och knuffas. Tänk om vi fick en lite lugnare start på dagen, både jag och hundskrället? Det vore nog bra för vår morgonrelation tror jag!

 7. Min absoluta favorit är Cuteness Overload, vem skulle inte bli glad av en massa valpar som skuttar runt och är charmiga.

  Fågelkvitter och solen som söker sig in mellan gardinerna och doften av nybryggt kaffe, det är min absoluta favoritväckning, tyvärr får vi vänta än några månader på detta, men det vore härligt att vinna en lampa som gav just detta upplevelse (förutom kaffedoften då).

 8. 1 fågelkvitter
  2 det skulle vara att höra en sprakande brasa 😉

  Det var längsen jag var inne här ;( Måste bättra mig och lägga dig balnd mina favoriter

 9. 1. Som den skräckfilmsälskare jag är så blir ju The Grudge min favorit.
  2. Jag föredrar nog ändå när sonen kommer in i sovrummet, kryper upp i sängen och ”pratar oss vakna”.

 10. 1. Arlanda Jets attack – roligt att se på men inte att få uppleva det själv!
  2. Jag föredrar stillsamt solljus och fågelkvitter så att jag vaknar upp av mig själv – då får dagen en bra start!

 11. 1.Friend or foam, klockren och inte så skrämmande. Efter att ha fått skumm i ansiktet är han tvungen att tvätta ansiktet och troligen kan dessa skratta över det hela och att börja dagen med skratt är det allra bästa sättet. Humöret hålls på topp resten av dagen. 🙂

  2. Det allra bästa sättet vore att ha denna wake-up light men jag älskar födelsedagar när man väcks med sång, champagne och tårta då hålls man verkligen glad resten av dagen! Anda sätt jag älskar att vakna på är när min 4-åriga kusin väcker mig med kindpussar och kramar ”du, de e morgon nu nu ska vi leka” eller när man har något otroligt fint att se frammemot under dagen eller roliga utmaningar att se framemot. Då känns det bra att vakna!

 12. Först, vilken härlig tävling!! Precis en sådan väckarklocka önskar jag mig, gud vad härligt!
  1. Jag gillar ju att väckas lugnt, så Cuteness overload eller Barbershop Chorus hade passat mig fantastiskt bra 🙂

  2. Det bästa sättet som finns att väckas på, är av min 2,5-årige son efter att vi alla har sovit en hel natt. Jag sover sällan speciellt djupt och hör honom när han kommer tassande och ofta står han och kikar i dörrhålet tills han ser att jag är vaken, då kommer han springande och borrar in huvudet i halsen på mig, härligt!

 13. 1. Gillade ”Cuteness overload”! Jättemysigt sätt att väckas på 🙂
  2. Ett bra sätt att vakna är att bli kramad av sambon! På helgen brukar det bli ”kram-väckning” och det funkar alltid 🙂

 14. 1. Bäst är nog the Grudge, skulle kissa på mig av rädsla om jag vaknade så, men sjukt roligt och vaken blir man nog allt.
  2. Nu när jag har läst om Wake up light verkar det ju som ett helt fantastiskt sätt att vakna på, eftersom att vakna av solljuset är det bästa som finns. Ännu bättre vore det i och för sig om det kunde finnas en Wake up Light som var kopplad till en kaffekokare som slog igång samtidigt 😉

 15. 1. Körsång vore riktigt trevligt!
  2. Att sova med katterna vid fotänden, barnen i sängen och att vakna av att mannen kommer med en kopp varm choklad och en ostfralla på sängen, det är en dröm-morgon!

 16. 1. Jag får nog säga maffiatomten, snacka om att vakna ordentligt!
  2. Barnskrik i alla ära men jag skulle kunna vänja mig vid att vakna upptill ett tyst och lugnt hus där kaffekokaren står på och frukostfrallorna är färdigbredda…

 17. 1. Som djurälskare måste jag säga cuteness overload 🙂

  2. Att få känna en liten liten hand på kinden och höra min 1 1/2åriga dotter säga ”mamma” och le sitt fantastiska leende. Finns nog inget som slår det.
  Tyvärr funkar det ju inte riktigt så kl. 5.30 på vardagarna 🙂

 18. 1. Självklart är cuteness overload bästa väckningen.
  2. Bästa väckningen är att vakna till doften av nybryggt kaffe och en kram från den som bryggt kaffet medan jag sov!

 19. 1) Dag 8 såg mysigast ut med en stor blå björn!
  2) Massvis med pussar från den som man tycker lite extra mycket om, och när det är ljust av exempelvis solen eller för att det snöar!

 20. 1. Jag gillar att väckas ganska lugnt: Barbershop sången hade jag blivit GLAD av 🙂

  2.
  Bästa sättet av vakna upp på vore att vcka alla sinnen sakta med säkert:
  •mysigt ljud-fåglar i skogen
  •En doft av skog
  •ljus som sakta ökar
  •sängen rör på sig, lite, lite

 21. 1. Tycker att Barbershopchorus var ett väldigt trevligt sätt att bli väckt på jämfört med de flesta andra.

  2. Bäst av allt är ju att få vakna av sig själv helt utan väckarklocka och stress av att få barnen iväg till dagis och skola innan man själv ska skynda iväg på jobb. Om denna wakeup-light kan efterlikna det så måste det ju vara den allra bästa väckningen.

 22. I avsnittet Babershop Chorus är jag kär.
  Jag har länkat till det här – http://www.wakeupexperiment.com/en/#/movie/25
  Jag vaknar helst till havsljudet från ett ljudsystem i mitt hem.
  Mesta dagar efter kl. fem.
  Att kunna höra vågorna rullande in mot stranden;
  Utan att behöver få mina fötter i sanden.
  Det är helt perfekt;
  Och tänk, man behöver inte ens ett baddräkt.
  Alla vill ju bli en vinnare naturligtvis;
  Men hoppas denna dikt hjälper min chans att vinna detta pris.

 23. Hmm, ser ut som Arlanda Jets så det får väl Amerikansk fotbollsgänget. Annars gillade jag det med alla de små väckarklockorna i hela rummet – lite Kafka över det hela 🙂

  Min favorit är när jag får vakna av mig själv och känna mig utsövd efter en lugn natt utan avbrott av barn eller katter.

 24. 1)Babershop Chorus

  2) Myigast i världen är att vakna till att min lilla birma katt kommer och vill ligga sked bara för att somna om en liten liten stund till. Man kan bara inte få bättre sömn än med en katt! Underbart!

 25. 1. Babershop Chorus helt klart! 🙂

  2) Solen som siprar in genom persiennerna rakt i ögonen och doften av den härliga friska sommar morgonluften med en liten dos av fågelkvitter!! 🙂 Då vet man att man lever gott! 🙂

 26. 1) Att vakna av en Barbershop kör…vilken dröm!

  2) Bästa sättet för mig att få vakna av det naturliga ljuset…då är man utsövd och då vet man att det är helg! Till vardags är det väckarklockan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s