Före & efter – badrummet

Den mest dramatiska förändringen i bostadsrätten har utan tvekan skett i badrummet. Vi valde att ta bort badkaret för att kunna rymma ett skötbord och för att fönstret skulle slippa komma i skymundan, nu släpps istället mera solljus in och vi har betydligt mer plats.

Jag har alltid tyckt att det varit jobbigt att badrummen har varit så slitna i våra tidigare hyreslägenheter och nu när vi köpt en bostadslägenheten känns det som rena lyxen att kunna fixa till det som vi vill ha det. Det var Tommy som var inne på en mörkare matta medan jag var inne på en ljus. Var glad att jag blev övertalad på att gå på den mörkare då det blev en fin kontrast mot all den vita badrumsinredningen och den övrigt ljusa lägenheten.

Som ni ser på bilderna så återstår det att köpa belysning över badrumsskåpet. Inte det lättaste då nya hårdare regler gör att det finns få lampor att välja mellan, men skam den som ger sig, vi får leta vidare.

Detta har vi gjort
Nya plastmattor – sponsrat av Forbo
Tvättat och målat taket
Bytt till kromrör
Ny badrumsinredning
Nytt foder runt fönstret

Badrumsskåpen och kommod från Ikea, duschvägg från Svedbergs, dusch från FM Mattson och kran från Mora.

Våtrumstapet – Onyx vägg New York 23648
Våtrumsbord – Onyx bård New York 23748
Våtrumsgolv –  Aqualon Pacific 4852

 

Foto: Hemnet samt Sandra Loréus – Inspireramera.se

21 reaktioner på ”Före & efter – badrummet

  • Svar
   Tack för alla fina komplimanger!

   Kattis
   Haha ja det är inte så mkt stajling tyvärr. Iofs bor jag i Piteå och inte Umeå nuförtiden 🙂 Damen som bodde här tidigare var däremot sjuk så det kan man ha förståelse för.

   Rebecca
   Tokigt! Pratade med en försäljare i en lampaffär som berättade att lamputbudet sjunkit drastiskt pga nya hårdare regler. Antog att det var därför Ikea slutade sälja sina ramp-badrumslampor. Borde kolla upp det där lite mer.

 1. Så snyggt det blev med den mörka mattan!

  Jag sitter och spånar lite för vårt badrum sm vi vill göra om. Ljusblå plastmatta på både golv och väggar är inte så kul… Vi vill helst inte lägga för mycket pengar och det är ju himla smidigt och lättskött med plastmatta!

  Måste nog kolla lite på Forbos sortiment!

  //Emma

 2. Vilken skillnad! Jättefin och otroligt att man kan få plastmatta att se ut som kakel och klinker 🙂 spartips!

  .. men är förebilden från lähenheten som sålde…? är det försäljningsbilden?? Har inte homestajling eller vanlig hederlig ”plocka undan” nåt alla delar av Umeå? 😉 både wc tidningar och tvätt hänger ju framme!

 3. Kanonfint! 🙂 Vi renoverar också vårt badrum just nu. Jag läste högt meningen om regler gällande belysningen för min elektriker här och han sa ”va?! Det har ju blivit lösare regler på det där!” Vad är det för regler nu menar du?
  /Rebecca

 4. Vad fint! Håller på att planera mitt badrum. Vill ha vitt kakel och grå matta. Er matta var så fin, hur upplever ni den, skulle den passa till vitt blankt kakel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s