Trenders motpoler

Talesättet ”motsatser attraherar varandra” har man ju hört talas om, men har du tänkt på att detta har en tendens att även gälla mode- och inredningstrender? Från att trenden var att ha det minimalistiskt till att ha det ombonat (tillsammans med DIY-trenden) till att åter vara tillbaka åt det minimalistiska. Från ljust &  vitt till färgglatt osv. Det är logiskt att man blir less på det man ständigt ser, speciellt om man är en inredningsnörd som mig.

Däremot håller jag fast vid att man ska se trender enbart som inspiration, att man får en ny synvinkel man annars skulle ha missat. En tydlig skillnad kan man exempelvis se vid homestagningarna hos mäklarfirmorna. För några år sedan var det helt otänkbart att ha med människor och nu ser man till och med folk som ligger i sängen när korten tas.

Man har helt enkelt tröttnat på den ordningssamma och lite stela inredningen och vill ha det mera ombonat genom att ha en filt lite slarvigt (men ändå snyggt) slängd på en stol eller ha kvar en kartong med ramar som på bilden nedan. Omväxling förnöjer helt enkelt och det är roligt att se.

 

alvhem mäkleri inspirera mera trender motpoler
Foto: Alvhem mäkleri och interiör

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s