Tävla & vinn arkitektlampa!

Tävla utkast

Du har nu chansen att vinna den snygga designklassikern L-1, även kallad den ursprungliga arkitektlampan. L-1:an fyllde 75 år i fjol och fick då en modernare touch. Den har sålts i över 25 miljoner exemplar världen över och finns fortfarande med i Glamox Luxo befintliga sortiment.

Så här går tävlingen till
1. Svara på frågan ”vad är det för modern touch L-1:an har genomgått?”

2. Motivera kort i kommentarsfältet nedan till varför just du borde vinna arkitektlampan.

Ett bidrag per person! Tävlingen pågår t.o.m. den 6 april 2013 kl 23:59
Vinnaren utses av Glamox Luxos och kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

 

25 reaktioner på ”Tävla & vinn arkitektlampa!

 1. Hej!
  1: Lampan finns nu med LED-modul.

  2: min motivering är att jag är en trogen bloggläsare som följt dig i några år. Har haft nytta och använt dina diy-tips. Dessutom behöver mitt hem en designklassiker för att bryta av lite mot övrig inredning som är blandad ikea, hemmafix och begagnade släktgrejer.

 2. 1. L-1:an finns numer med LED belysning.
  2. Jag skriver just nu på en D-uppsats och spenderar många timmar på kvällar och helger på kontoret. Min man säger ofta ”här sitter flitiga Lisa” och ”här lyser flitens lampa”. Det vore därför kul att kunna leva upp till de kommentarerna, ialla fall vad gäller lampan 🙂

 3. 1. Lampan finns nu för LED-lampor!
  2. Håller för tillfället på att utbilda mig till arkitekt och studentrummet är allt ifrån en bra arbetsplats. Detta behöver ändras på, lampan skulle vara en perfekt belysningskälla på mitt skrivbord.

 4. 1.Finns nu även med en modern LED- modul
  2.Trender kommer , trender går
  en designklassiker som alltid består.
  Lyser upp kontorets mörka vrå
  Denna ”snygging” jag trånar efter att få…

 5. Wow vilken snygg lampa! Jag vill gärna vara med och tävla!
  Här är mina svar:
  1. L-1 finns nu även med en modern LED modul.
  2. I vårt sovrum har vår yngsta dotter en liten vrå med bla ett skrivbord. Hon saknar en bra och fin skrivbordslampa och en L-1 skulle vara perfekt där! Både för belysningens skull men även för att den skulle passa bra ihop med resten av inredningen.
  Kram Vanja.

 6. Gud en så fin lampa!!
  1. L-1 finns nu även med LED-modul.

  2. Eftersom min sambo precis har fått nytt jobb, som innebär en del skrivbordsjobb hemifrån så skulle jag vilja överraska honom med en ny fin lampa, så glad han hade blivit!! Och jag också för en delen! Vi har inget separat arbetsrum, utan hallen ovanför trappan på ovanvåningen agerar arbetsrum. Eftersom det är ett öppet utrymme och något vi passerar hela tiden, så vill vi såklart ha den fin. Så här håller jag tummarna hårt!!

 7. Vilken fin tävling! Här är mina svar:
  1/ L-1 finns även med Led
  2/ Vi har precis renoverat arbetsrummet, men saknar ännu bordslampan – L-1 skulle passa perfekt med Murame-skrivbordet och String-hyllan som vi har där!

 8. 1) lampan finns nu med LED-modul

  2) jag vill vinna eftersom lampan är en riktig skönhet och är precis en sådan lampa jag söker till våran lilla arbetshörna. Visst, först måste skrivbordet få sig ett nytt lager färg men sen, med ny lampa på, kommer det bli så fint så fint.

 9. 1, Den klassiska L-1 finns nu även med en modern LED modul

  2, Jobbar, jobbar, i långa, många arbetspass.
  Vill bli bäst i min danska designklass.
  Mörkret kommer och det finns bara ett sätt,
  lysa upp med min fina L-1.
  Nu håller jag mig vaken till morgonstund,
  ledbelysning skrämmer bort John Blund 🙂

 10. Hej!

  Svar 1: Den finns nu även med en modern LED modul

  Svar 2: Har efter många års sjukskrivning, börjat
  ta små stapplande steg ut i arbete.
  Ett arbete som jag till största del sköter
  hemifrån, så försöker nu möblera upp en
  liten ”arbetsvrå”. Men har upptäckt att
  jag verkligen saknar en riktigt, riktigt
  bra lampa…

 11. 1.Den klassiska L-1 finns nu även med en modern LED modul. LED dioder har en väldigt lång livslängd. 25 år eller mer med normal kontorsanvändning, den är dessutom dimbar!
  2. Designintresserad son ska få egen vrå i huset, vad kunde vara bättre då än att fokusera på ljuset?!?

 12. 1. Den finns nu med LED. Kanon!
  2. Jag har inte brytt mig om arbetsbelysning tidigare. Nu när jag precis fyllt 40 inser jag vikten av bra belysning vid arbetsbordet. Jag ser ju inget längre! Har precis fått skaffa mitt första par glasögon, men för att kunna trä nålen på symaskinen behöver jag ta fram ficklampan… Det skulle bli en fantastisk förbättring med snygga L-1.

 13. Den fina lampan finns nu med LED-modul!

  Vi har delat av dotterns rum och fått en arbetshörna där det inte finns fönster. Vi behöver verkligen en lampa som kan lysa upp i mörkret!

  /Stina

 14. 1. Nu med LED modul.
  2. Jag har inrett ett av rummen hemma till arbetsrum – mitt eget privata lilla krypin. Jag har fyllt rummet med ärvda möbler från mitt föräldrahem i 30-, 40- och 50-tals stil. Det blev så fint! Men jag saknar en bra belysning. Denna lampa har jag sneglat på länge, men ansett den lite för dyr. Men nu kanske ….

 15. Jag är gärna med!
  1. Den finns numer även med LED modul.
  2. När jag blir äldre så märker jag av sämre syn och att det är viktigare med bra och snygg ;-), belysning. Den skulle passa perfekt hemma hos mig.

 16. 1. Den finns numer även med LED modul.

  2. Börjar känna mig som en liten tant, älskar nämligen att sy korsstygn 😉 och då skulle denna underbara lampa vara till stor hjälp med sitt fantastiska ljus!!

 17. 1. Nu även med led-modul

  2. Eftersom tävlingen avslutas på min sambos födelsedag skulle jag vilja överraska henne med en ny lampa till hennes skrivbord. Hon tar dessutom snart examen från sin utbildning och det skulle vara roligt att låta hennes nya skrivbord få en ny lampa, där hon kommer sitta och arbeta mycket framöver 🙂

 18. 1. Nu med led-modul.

  2.
  Denna klassiska lampa hade med mig i mitt pysselrum fått mysa.
  Som musa och assistent hade den mina kreativa alster hjälpt belysa!

 19. Vilken härlig tävling! Klart man är med! 🙂
  Svar på fråga 1 är att lampan numera finns med LED-modul.
  2. Varför jag skulle uppskatta att vinna lampan är för att jag är väldigt insatt i inredning men inte har en så hög inkomst då jag är studerande.Vore utmärkt att matcha lampan till årets färg, skogsgrönt då jag tycker kontrasten blir väldigt bra mellan dem!

 20. L-1 finns nu även med en modern LED modul!

  Jag skulle verkligen behöva en lampa i mitt arbetsrum, men det är svårt att prioritera det när man är nybliven ägare till ett renoveringsobjekt… L-1 är som gjord för att stå på morfars teak-skrivbord, den passar så väldigt bra in i min blandning av modernt och 60-tal! Dessutom fyller jag 30 på fredag och det hade ju varit en fin present 😉 Tack för en mysig blogg!

 21. 1. L-1 har moderniserats med Led- modul.
  2. Denna trebbarnsmamma är glömsk hela tiden så att vinna en jätte fin lampa som dessutom stänger av sig självt när jag glömmer är drömmen för mina ögon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s