Fantastisk förvandling

Fick ett så härligt mail från kvinnan bakom bloggen Kaizenken, som har räddat dessa vackra Carmencita-stolar från att kastas bort. Trodde det inte var möjligt att fixa till så slitna stolar med ett sådant underbart resultat, man blir glad bara av att titta på före- och efterbilderna.

Så här beskriver hon sitt projekt
Från Gemla Möbelfabrik kommer dessa stolar med namn Carmencita. Formgivare är Jack Ränge. Från ett ladugårdsuthus hos en kompis till verkstan hemma hos mig för att slutligen hamna i mitt kök!

De var slitna och illa medfarna och hade hamnat på soptippen om jag inte förbarmat mig över dem. Det blev att sodatvätta och sen slipa och åter slipa för att få fram träslaget Bok. Till sista slipvarvet använde jag svinto för att få den där släta, lena ytan. Satte sen stoppning på den tunna stolsitsen och klädde dynorna med ett tyg som hade mycket mönster (så det händer nåt) eftersom stolarnas utformning är ganska enkel. Mönstret återkommer, men är placerat olika på varje stol. På så sätt blev varje stol unik.

Har du gjort en renovering, stor som liten och vill synas på Inspirera Mera så tveka inte att höra av dig till mig. Du behöver inte ha en blogg för att vara med. Skicka bara ett mail till mail@inspireramera.se

 

inspirera mera inspireramera renovering stol Carmencita
Foto: Kaizenken

3 reaktioner på ”Fantastisk förvandling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s