Recept på jordnötsstänger

All julförberedelser har gått lite i slow motion detta år, dels för att graviditetströttheten gör att jag lägger mig strax före kl 20 varje kväll (känns ovant för mig som är väldigt kvällspigg), dels återkommande förkylningar och även för att vi flyttar till hus om 23 dagar. Nu har julpyntet iallafall kommit upp och jag har äntligen börjat med julbakningen.

En av mina favoriter och som är väldigt lätt att göra är jordnötstänger som smakar ungefär som snickers, även Leilas saffransskorpor är en återkommande favorit hemma hos oss.

Det söta julporslinet med motiv från Åsas tomtebod kommer från Fyrklövern och som jag fått möjlighet att testa. Älskar verkligen hennes fina tomtar i ull och har redan en växande samling på 5-6 nissar här hemma.

Nu är jag nyfiken! Vilken är din favorit när det kommer till julbaket? Det är alltid roligt att hitta nya godingar.

Recept – jordnötsstänger
Burk jordnötssmör, 340 gram
4 dl sirap. 2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
18 dl rispuffar
400 gram ljus blockchoklad

Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en stor gryta och låt det sjuda upp.
Blanda ner rispuffar, häll blandningen i en långpanna som är ca 30×20 cm och platta ut smeten.
Smält blockchokladen över vattenbad eller i micron och bred ut den över kakan.
Ställ att kallna. Skär kakan i lagom stora bitar eller längder.

åsas tomtebod porslin jul fika jordnötsstänger

Foto: Sandra Loréus – Inspireramera.se

One thought on “Recept på jordnötsstänger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s