Livet som husägare

Nu är det drygt två veckor sedan flyttlasset gick  till huset och vi har redan hunnit fixa en hel del på den tiden. Kartongerna är uppackade, garaget är organiserat, både fönster, fönsterbänkar och dörrkarmar är målade vita på nedervåningen och den gamla tvättstugan är utriven. Nästa mini-projekt för min del är att klä in trappstegen med en ljusgrå matta och ta bort den nuvarande plastmatta.Vill sedan sätta in plexiglas för att få trappen barnsäker men ändå behålla den öppna känslan.

Nästa projekt är gigantiskt och handlar om att bygga vårt drömkök. Det innebär att vi måste riva ner skorstenen (som inte används) som tar upp stor plats i det blivande köket. Riva ut gamla köket, riva ner en vägg, ta bort två fönster och ersätta med ett avlångt, bryta upp golvet i kök/vardagsrum. Sedan sätta in golvvärme, ta bort elementen, in med nytt golv och sedan installera köket. Mycket jobb med andra ord, men kommer att bli riktigt fint.

Efter köksprojektet blir det till sommaren att byta panel på huset så nog har vi lite att göra, men det är underbart att se huset bli finare och finare för varje dag som går. Allt arbete vi lägger ner är för vår egen skull till skillnad från när vi bodde i bostadsrätt och visste att det var tillfälligt boende.

 

inspirera mera vardagsrummet renovering hus villa förebild
Foto: Sandra Loréus – Inspireramera.se

7 reaktioner på ”Livet som husägare

 1. Åh visst är det kul att bit för bit bygga sitt drömhem! Vi har snart bott i vårt hus ett år och det är fortfarande lika kul att se varje förändring som sker och kunna tänka ”det där har vi gjort”. Det är inte utan att man blir lite stolt 🙂
  Lycka till med alla era projekt!! Det blir kul att följa hur det går.

 2. Vad ni är duktiga 🙂 Kom bara ihåg att avsätta lite tid för er själva också. Det är nästan viktigare än att fixa drömkåken med en gång. Lyssna på en vis gammal gumma som själv varit i samma situation en gång.

 3. Vad härligt med både stora och små projekt, och underbart med ett nytt hus att sätta tänderna i! 🙂

  Jag är på jakt efter inspirerande och vackra bloggar och kikar in här för att önska dig välkommen till Inspobanken! Vi kör för tredje gången Söndagsbild nu, och jag vill gärna ha dig med. Inspobanken är under uppstart och tänkt att bli en fantastisk samlingsplats för oss inrednings-/design-/inspirationsbloggare och våra läsare!

  Söndagsbilden är en fritt tolkad bild postad på sin egen blogg, och länkad från Inspobanken så att alla kan hitta till dig och din blogg.

  Läs mer här:
  http://www.inspobanken.se

 4. Hur har ni gjort när ni målat fönstrena nu i vintern?
  Är de öppningsbara ? och hur har ni gjort isf gjort utan att färgen lägger sig mellan själva fönstret och karmen 🙂

  • Svar
   Vi har både öppningsbara och fasta fönster. I det fall det var öppningsbara fönster så valde jag att måla endast de som syns inifrån (dvs inte öppna fönsterna vid målningen), detta för att det var så kallt ute. Kommer istället att fixa till detta till sommaren så att det ser fint ut även när fönsterna är öppnade genom att skrapa och måla om just runt kanterna.

   När jag målade de öppningsbara såg jag däremot till att öppna dem en kort stund efter varje varv så att inte fönstret fastnade mot karmen av att målarfärgen torkade ihop, för då kan det vara svårt att öppna dem efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s