Att byta fasad och ett spännande färgsamarbete

Det har varit tyst på bloggen sedan Liam föddes, tiden har helt enkelt inte räckt till. Vi har nämligen renoverat vårt hus i nästan alla vinklar och vrår samtidigt som vi även fixat till i hela trädgården. Det har varit både intensivt, roligt och stundtals ett överväldigande projekt. Allt slit har däremot gett resultat även om vi har många planer och drömmar kvar för vårt hus. Tycker det är en del av tjusningen att man aldrig blir riktigt klar. Huset förändras tillsammans med en själv genom åren.

För att ha någonstans att börja så tycker vi tar oss en titt ute för det är svårt att tro att det är samma hus som vi köpte för 1 ½ år sedan, trots att jag har förebilderna här framför mig. Så här i efterhand så tycker jag det var modigt gjort av oss att köpa huset för det var inte speciellt fint någonstans, trots det så hade huset trots allt potential genom sin närheten till stan och den fina planlösningen.

Bland det första vi gjorde ute var att fälla alla tallar (som ni ser på första bilden) tillsammans med ungefär tio buskar, ett par granar och en flaggstång. Sedan fyllde vi upp skogsslänten för att få en jämn och fin tomt. Nästa steg var att skala av gräsmatta och anlägga en ny då den gamla var sönderkörd av tunga maskiner och mest bestod av mossa.

När detta var gjort så var det dags att byta fasaden på huset. Det var något jag verkligen sett fram emot då huset såg så dystert och murrigt ut. Vi valde att helt byta fasad från fjällpanel till en bredare liggande panel. För att förenkla det hela så lämnade vi in panelen till ett sprutmåleri som grundande virket ett varv samt ett varv med täckfärg innan den sattes upp. Detta gjorde att vi kunde vänta till nästa sommar för att måla klart.

Nu i sommar var det dags att måla huset vitt och i samma veva så fick vi möjligheten att ingå i ett spännande samarbete med Cuprinol. De har nämligen kommit ut med en högteknologisk utomhusfärg, Cuprinol dörr- och fönsterfärg V som vi fick testa här hemma och med tanke på hur sommaren har varit vädermässigt och hur många fönster vi har så kunde det inte varit bättre tajming. Den torkar nämligen på två timmar och är övermålningsbar redan efter fyra timmar(!). Det gjorde att jag hann måla två varv på en dag och ändå kunde stänga igen fönstren på kvällen.

Vi fick även möjligheten att få måla fasaden med deras utomhusfärg Cuprinol Täcklasyr. Det täckte väldigt bra redan efter första varvet och var dryg att arbeta med. Vi beräknade att det skulle gå åt betydligt mer än det gjorde i slutändan och det blev precis så fint som vi hade hoppats på. Förut fick vi ofta kommentaren att utsidan inte alls matchade den renoverade insidan men nu är de äntligen i harmoni med varandra.

När det kommer till kulören så valde vi NCS S-0500N som ger en fin vit färg utan att bli för vit om ni förstår vad jag menar. Det gäller dessutom att det ser fint ut både under sommar som vinter så vi ville undvika en gul ton i det vita.

Vad har vi då mer för planer? Nästa år ska vi fokusera på entrén med plattsättning, rabatt och en mur, samt en cirkelformad rabatt vid altanen. Kommer även skaffa fler skifferplattor till köksträdgården för att avgränsa den mot resten av tomten. Ytterligare några år framåt skulle vi vilja bygga ut altanen och göra en inglasning på kortsidan med en balkong över om. I samma veva skulle det vara fantastiskt att få installera ett spabad. Som du förstår så finns det gott om drömmar och för varje färdigt projekt blir huset allt finare.

inspirera mera fasad fasadfärg cuprinol vitt måla hus villa liggande panel före efter 70 tals
Foto: Mäklarebilder & Sandra Loréus – Inspireramera.se

2 reaktioner på ”Att byta fasad och ett spännande färgsamarbete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s